“Un futur sembrat fa milers d’anys”

L’any 2013 ha estat declarat per les Nacions Unides com l’Any Internacional de la Quinua (AIQ). Un reconeixement als pobles andins que han mantingut, controlat, protegit i preservat la quinua com a aliment per a generacions presents i futures gràcies als seus coneixements tradicionals i pràctiques de cultiu ancestrals i ecològiques. A més, la FAO destaca la contribució de la quinua en la lluita contra la desnutrició gràcies a les seves propietats nutritives.

Sota el lema “Un futur sembrat fa milers d’anys” l’ AIQ busca atreure l’atenció mundial sobre el paper d’aquest cultiu andí i promoure la seva producció com a alternativa nutricional per la seva capacitat d’adaptar-se a la sequera, a sòls pobres i a diferents alçades.

Les organitzacions de Comerç Just distribueixen quinua en gra i diferents tipus d’aliments derivats des de principis dels 90. Per als grups agricultors, la venda de quinua a través de la xarxa de Comerç Just suposa una font d’ingressos estable, un preu adequat pel seu treball, la conservació de les seves pràctiques de cultiu i la valoració de la seva identitat cultural.

Font: Coordinadora Estatal de Comerç Just

Per a saber-ne més pots visitar el web oficial d’AIQ 2013 o llegir aquestes publicacions i informes sobre la quinua.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s