Tot i la crisi econòmica la banca ètica creix a bon ritme

Segons el Baròmetre de les Finances Ètiques, elaborat per FETS (Finançament Ètic i Solidari), durant l’any 2011 el conjunt de les finances ètiques a l’Estat Espanyol va augmentar de forma significativa, com ho porta fent en els últims anys. Així, els dipòsits recollits van incrementat un 54%, i els préstecs concedits, van experimentar una pujada del 24%, respecte l’any 2010. Això significa, en xifres absolutes, un volum de dipòsits de 575 milions d’euros en dipòsits i més de 600 milions d’euros en préstecs. El creixement acumulat des de l’any 2005 és, en el cas dels dipòsits, del 1.760% i, en el cas dels préstecs, del 1.150%.

Presentació del Baròmetre de les finances ètiques durant la Festa del CJiBE 2012

Presentació del Baròmetre de les finances ètiques durant la Festa del CJiBE 2012

D’altra banda, l’índex de morositat de les entitats de finances ètiques està al voltant del 2%, en front del 7,60% del sistema financer espanyol. Segons Xavi Teis, economista de FETS, aquestes dades demostren “la fiabilitat, la responsabilitat i la seguretat en la gestió que les entitats de finances ètiques porten a terme en relació als dipòsits recollits i  els  préstecs concedits”.

Tot i el context de crisi financera dels darrers anys, les finances ètiques no han parat de créixer. Si bé és cert que els volums gestionats sota criteris ètics encara representen una quota molt petita en comparació amb el total del sistema financer espanyol, “el creixement acumulat en els darrers anys és molt considerable”, valora l’economista de FETS, i afegeix: “Cada cop més persones decideixen apostar per un model financer que inverteix només en sectors que transformen positivament la nostra societat”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s