La II Fira d’Economia Solidària de Catalunya, un èxit de totes

Les 184 empreses socials expositores han estat visitades per dotze mil persones

Dotze mil persones van visitar, el passat 26 i 27 d’octubre, la II Fira d’Economia Solidària de Catalunya que ha funcionat íntegrament amb 37.000 ecosols per la compra-venda de productes i serveis, 123 voluntaris i on s’han celebrat més de 200 xerrades, tallers i ponències en els 1500 m2 de la Fabra i Coats, el recinte fabril de Sant Andreu, a Barcelona i ha demostrat que l’economia està al servei de les persones.

L’èxit rotund de la fira es fruit de l’alta sensibilitat ciutadana envers l’economia solidària ja que la crisi ha fet plantejar-se on s’inverteixen els diners i quina mena de societat es crea i s’abona amb el consum propi. A més l’increment d’experiències i projectes dins l’economia solidària i la proliferació de monedes alternatives -la fira ha funcionat íntegrament amb ecosols- han estat els ingredients de tant d’interès per part dels ciutadans, d’organitzacions i de mitjans de comunicació i xarxes socials, entre les que destaca les 50.000 piulades fetes pels propis visitants dels continguts de la fira.

La mostra d’empreses socials s’ha estructurat en eixos temàtics que són necessitats vitals per a demostrar que totes elles poden ser cobertes des d’un altre model econòmic: habitar, vestir-nos, alimentar-nos, reculturitzar-nos, educar-nos, comunicar-nos, cuidar-nos, divertir-nos, finançar-nos èticament i serveis a empreses. 184 empreses són l’exemple de consum responsable existent per a tots els ciutadans i a l’abast de tothom.

Els continguts de la fira han estat molt amplis i han abraçat temàtiques tan diverses com alternatives a la crisi capitalista, comercialització justa, moviments ciutadans, moneda social i alternativa, consum responsable, cooperativització del periodisme, ecologisme, reciclatge, empreneduria social, presentació de nous projectes de l’economia solidària, vestir-se sense esclavitud, els documentals “Draps bruts a la sanitat” i “A margem do Xingú” de Marcos Arruda… i tot amenitzat amb  tallers pel més petits com la construcció d’una ciutat reciclada, un concurs de fotografia, globusflèxia, robòtica educativa, jocs cooperatius, una sortida en bicicleta, pedalextric, circ al carrer, els diables de Sant Andreu i els concerts de Els Pirat’s Sound Sistema i dels Kòdul, la nit d’ahir dissabte.

La fira ha demostat que es pot transformar el món a través del nostre consum diari i que l’economia està al servei de les persones. L’any passat va comptar amb gairebé 7 mil visitants i enguany s’ha assolit la xifra de 12 mil. La suma de nous consumidors i impulsors d’iniciatives socials impulsa noves sortides per la crisi i el capitalisme. A més, es fomenta la intercooperació entre persones i entitats per enfortir el mercat social català.

La XES (Xarxa d’Economia Solidària), membre del consorci d’entitats impulsores de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, és l’entitat organitzadora de la fira que promou transformar la societat a través de l’economia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s