Experiències de Comercialització Justa a Catalunya

En el marc de la XV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, SETEM Catalunya ha presentat l’estudi “Sí que hi ha alternatives: Experiències de Comercialització Justa a Catalunya, elaborat pel CRIC amb l’objectiu de senyalar els diferents models d’establiments i/o iniciatives que practiquen una Comercialització Justa en l’àmbit de l’alimentació.

Estudi

L’estudi mostra deu iniciatives. nou de catalanes i una de convidada, que aposten per unes relacions comercials justes i transparents entre les persones productores i consumidores, sigui entre el Nord i el Sud o en el nostre país.

Aquestes iniciatives s’emmarquen dins del concepte de Comercialització Justa, entès com aquella pràctica comercial que vetlla per unrepartiment equitatiu dels recursos entre els diferents agents de la cadena; que inclou els col•lectius més desafavorits i contempla l’equitat de gènere; que es regeix pel respecte pel medi ambient i un ús adient dels recursos naturals; que promou la participació i construcció col•lectiva; que aposta per un servei de qualitat; i que facilita les relacions de proximitat entre les persones productores i les consumidores.

La publicació rau en la voluntat d’apropar el moviment del Comerç Just a la ciutadania tot ampliant-ne les fronteres i els límits, apostant per un concepte més ampli, més integrador i més adaptat a la realitat social, econòmica i política actual.  A través de la presentació de nou experiències, es busca tant difondre alternatives, com fomentar l’aparició de nous establiments d’aquest tipus i propiciar la creació de sinergies entre els existents.

Bona lectura! 

Recorda que pots descarregar-te la publicació des d’aquest enllaç:http://www.setem.org/media/pdfs/SETEM_alternatives_DEF.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s