Us presentem lema i imatge de la Festa 2015!

Aquest any, per commemorar el Dia Mundial del Comerç Just, que se celebra el 9 de maig, ens sumem a la campanya de la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ), centrada en el sector tèxtil i el gènere.

CJBE_general_2015

Sota el lema “Estira del Fil”, la gràfica d’aquest any ens recorda que és imprescindible, precisament, estirar del fil de les injustícies que s’amaguen rere la roba que ens posem en el nostre dia a dia. Ens anima a estirar del fil per descobrir tot allò que l’etiqueta no diu, com per exemple que, per abaratir costos, les grans marques de moda subcontracten la confecció a tallers del Sud-est asiàtic, l’Índia o el Marroc on les treballadores -en la seva majoria dones- cusen les peces per sous miserables durant jornades laborals interminables en tallers sense les mínimes condicions de seguretat i higiene. També cal estirar del fil per agafar consciència de les carregues de la moda i la ideologia del consum, en aquest curt titulat “38” s’evidencia de forma molt clara com la talla de les grans firmes de moda esclavitza tant a qui compra com a qui produeix.

La segona part del missatge presenta les alternatives, animant a la ciutadania a triar comerç just reivindicant formes de producció alternatives a les actuals, on es respectin els drets laborals de les persones treballadores i el medi ambient.

Amb aquesta gràfica donem el tret de sortida a l’organització d’una Festa ben especial i dotada de contingut. Durant els pròxims dies desenvoluparem la resta de materials i els anirem penjant a l’apartat “Organitza la teva Festa”.

Esperem que la gràfica d’aquest any us agradi molt! Si teniu comentaris, idees o aportacions ens encantarà que ens les feu arribar via comentari. Comencem a construir plegades la XVI edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica!

3 responses to “Us presentem lema i imatge de la Festa 2015!

 1. Retroenllaç: Aquest 2015 porta la Festa al teu municipi! | Festa del Comerç Just i la Banca Ètica #FestaCJBE·

 2. Hola Marta:

  OK, Missatge rebut!!

  Salutacions cordials.

  Joan-Pere Guzmán

  A 02-03-2015 09:50, Festa del Comerç Just i la Banca Ètica #FestaCJBE escrigué:

  > martapulgar publicó:”Aquest any, per commemorar el Dia Mundial del Comerç Just, que se celebra el 9 de maig, ens sumem a la campanya de la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ), centrada en el sector tèxtil i el gènere. Sota el lema “Estira del Fil”, la campanya ens r” > > Responder a esta entrada realizando el comentario sobre esta línea > > ENTRADA NUEVA EN FESTA DEL COMERç JUST I LA BANCA ÈTICA #FESTACJBE > > [1] > > US PRESENTEM LEMA I IMATGE DE LA FESTA 2015! [2] > > by martapulgar [1] > > Aquest any, per commemorar el Dia Mundial del Comerç Just, que se celebra el 9 de maig, ens sumem a la campanya de la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ), centrada en el sector tèxtil i el gènere. Sota el lema “Estira del Fil”, la campanya ens recorda que és imprescindible, precisament, estirar del fil […] > > Leer más de esta entrada [2] > > MARTAPULGAR [1] | 2 marzo, 2015 en 8:50 | Etiquetas: comerç just [3], estiradelfil [4], festa 2015 [5], gènere [6], tèxtil [7] | Categorías: notícies [8] | URL: http://wp.me/p39e28-kh [9] > >

 3. Retroenllaç: Avui, Dia Internacional de la Dona, engeguem la preparació de la XVI Festa del Comerç Just | Festa del Comerç Just i la Banca Ètica #FestaCJBE·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s