Creixement imparable d’estalvi i préstecs en la banca ètica

187.383 clients i clientes amb un estalvi de 1.500 milions d’euros confien ja en les finances ètiques

RdP Barometre

Avui, 7 de maig de 2015, hem presentat a la premsa la 16a edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica que se celebrarà a 32 municipis catalans al voltant del 9 de maig, Dia Mundial del Comerç Just.

Durant l’acte s’han presentat les conclusions del baròmetre estatal de la Banca Ètica 2014 evidenciant de nou la confiança creixent de la ciutadania en la banca ètica que augmenta de volum de negoci imparablement, mentre el sistema financer tradicional compta amb un comportament pla i una desconfiança consolidada.

Durant l’any passat l’increment del nombre de préstecs va ser superior al 30% i pel que fa a l’estalvi s’ha incrementat un 16% fins a situar-se en 1.500 milions d’euros. A més el nombre de clients s’ha incrementat un 18% durant el 2014 i ja s’ha situat per sobre dels 187.383 amb unes aportacions superiors a 129 milions d’euros que representen un increment del 18%. Les entitats de finances ètiques amb major volum a l’Estat són Fiare, Coop57, Oikocredit i Triodos Bank.

Una altra dada impactant del baròmetre de 2014 és la morositat ja que la banca ètica compta amb una morositat del 8,17%, 4 punts per sota de la banca tradicional, que continua a nivells històricament alts, un 12,51%. Així mateix, el volum dels préstecs també han tingut un creixement significatiu al voltant del 6% i s’han situat per sobre dels 821 milions d’euros, alhora que el conjunt del sistema financer ha patit un lleuger descens.

La banca ètica creix mentre el sistema financer tradicional està estancat” ha declarat Narcís Sánchez, portaveu de FETS-Finançament Ètic i Solidari. Des de l’inici de la crisi econòmica el ciutadà és més conscient del paper que juguen els seus diners en la construcció d’una economia més justa i per això està donant suport a la Banca Ètica de forma continuada i creixent. “El compromís amb l’economia real, l’allunyament de qualsevol activitat especulativa i els projectes socials que reben el suport de la banca ètica fa pensar que aquest canvi econòmic és ja una realitat consolidada” ha conclòs Sánchez.

2 responses to “Creixement imparable d’estalvi i préstecs en la banca ètica

  1. Retroenllaç: Benvinguts a FETS·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s