Sitges acull dissabte la Fira d’Entitats Solidàries i la Festa del Comerç Just i de la Banca Ètica.

Programa SitgesLes Jornades Solidàries presenten, aquest dissabte 16 de maig i en la seva cita mensual, la XIV Fira d’Entitats, la Festa del Comerç Just i de la Banca Ètica, que se celebra simultàniament a 31 municipis més de tot Catalunya. La Fira s’instal·larà al Passeig de Sant Sebastià i funcionarà de les 16 a les 21 hores. Les Jornades aquest any han treballat sota el lema Ciutadania Activa per la Pau, que durant la Fira es transformarà en Ciutadania Activa per la Pau i responsable en el seu consum. I és que la Fira d’Entitats ha programat una jornada, pensada per a grans i petits, amb l’objectiu de donar a conèixer diferents fórmules per col·laborar en accions senzilles però més justes i sostenibles, enguany posant l’accent en el tèxtil amb el lema Estira el fil. La Fira d’Entitats servirà per denunciar les injustícies que amaga l’elaboració d’articles tèxtils, un sector molt potent econòmicament. A Espanya cada persona gasta una mitja anual de 437€ en roba, que en alguns casos ha estat produïda vulnerant els Drets Humans de les persones que la confeccionen. Durant tota la tarda, a la Fira es podrà trobar informació sobre les diferents entitats i ONG’s que participen i es podran adquirir productes de Comerç Just. Hi haurà també un punt de troc o intercanvi de la campanya Roba Neta, i informació sobre les opcions actuals de Banca Ètica. No faltaran les activitats infantils amb l’actuació de l’animador, Carles Cuberes, que presenta l’espectacle Petit Karibu: cançons i danses per un món més Just!, i la xocolatada elaborada amb productes procedents de cooperatives de Comerç Just. La vessant més reivindicativa de la Fira arribarà de la mà del periodista sitgetà de RTVE, Jordi Barrachina, qui llegirà el Manifest de les XIII Jornades Solidàries, Estira del Fil…. La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica està organitzada per Sitges Solidari, SETEM Catalunya, Oikocredit Catalunya, Amics de Kamba Beo Nere, i l’Ajuntament de Sitges. Font de la notícia: Article a Sitges.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s