Sabadell celebra dissabte la FestaCJBE!

El proper dissabte 23 de maig us convidem a celebrar la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Sabadell i a descobrir tot allò que l’etiqueta de la roba que portem no diu.

festacomerçjust15 banerLa XVI Festa se celebrarà a Sabadell el proper 23 de maig, a la pl. del Mercat Central de la nostra ciutat entre les 10 h i les 14 h i s’hi podrà gaudir d’activitats per a grans i petits: mostra d’entitats vinculades amb el comerç just, punt informatiu de banca ètica i energia alternativa, tallers d’horticultura urbana i reciclatge, espectacle infantil i jocs infantils i familiars, tot recordant la importància de reduir el consum massiu i potenciar la reutilització dels productes de consum.

A nivell local la festa està organitzada per Oxfam Intermon, el Consell de Solidaritat i Cooperació i l’Ajuntament de Sabadell amb el suport de la Diputació de Barcelona, Mercat Central, Pla de Barris del Parc Fluvial Riu Ripoll i el Vapor Llonch i la participació del Grup d’Iniciativa territorial Fiare Vallès, la Xarxa Solidària Sabadell-Colòmbia, la Fundació Quetzal, el Casal d’amistat català-cubà, l’AssociacióAfrocatalana d’Acció Solidària amics de la Casamance, Anak, la Fundació Sid Mosquitia, la Fundació Vicente Ferrer, l’Associació de consum responsable alterNatiu de Sabadell, i les cases d’oficis del Pla de treball als barris, d’horticultura del Parc Fluvial Riu Ripoll, i de dinamització sociocultural del Districte 6è, Oikocredit, Triodos Bank i la Cooperativa Coop57 de serveis financers ètics i solidaris així com Som energia.

Durant l’acte central es podrà gaudir d’una degustació de cafè de Comerç Just a càrrec Oxfam Intermon, venda deproductes de Comerç Just i productes solidaris, un Punt Informatiu de Banca Ètica i d’energia alternativa ijocs infantils i familiars. D’altra banda els assistents podran participar als tallers “l’Hort al balcó” (a les 10.30h) amb l’objectiu d’aprendre a cultivar hortalisses en una taula de cultiu així com el taller “Prevenció i tractament de plagues i malalties” (a les 12 h) amb la finalitat de conèixer els tractaments ecològics per a la prevenció de plagues i malalties. Durant tot el matí hi haurà un “Taller de reciclatge” per als més petits.

A les 12:15 h podrem gaudir de l’espectacle infantil “Històries i cançons de roba i cafè” a càrrec de la Companyia Rah-mon Roma i amb la lectura del manifest que es realitzarà un cop finalitzat l’espectacle.

D’altra banda, durant la setmana posterior a la Festa també es realitzaran activitats  amb objectiu d’apropar les característiques del Comerç Just, la banca Ètica i la sobirania alimentària a la ciutadania.

Concretament el dijous 28 de maig a les 19 h tindrà lloc el taller “Consum responsable” a càrrec de l’Associació de consum responsable alterNatiu de Sabadell, al Casal Pere Quart (Rambla de Sabadell 69).

Us animem a llegir el Manifest, mirar l’espot i fer un cop d’ull al Diari de la Festa.

Podeu trobar mésinformació a:

>> www.facebook.com/sbddretscivils

>> www.festacj.org

>> facebook.com/festacomercjust

i seguint els hastags #FESTACJBE I #EstiraDelFil a twitter

Us hi esperem!

Font de la notícia: Ajuntament de Sabadell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s