214.922 clients amb un estalvi de gairebé 1800 milions d’euros confien ja en les finances ètiques

Aquesta setmana hem presentat el baròmetre de les finances ètiques 2015, un nou estudi que revele que la banca ètica segueix creixent a l’Estat Espanyol.

La ciutadania cada vegada és més crítica amb el paper de les entitats financeres tradicionals i aposta per invertir els seus diners en la construcció d’una economia més justa.  Així, les entitats de finances ètiques principals a l’Estat (Fiare, Coop57,Oikocredit i Triodos Bank) augmenten de volum de negoci imparablement, mentre que el sistema financer tradicional compta amb un comportament pla. A 31 de desembre de 2015, es comptabilitzaven gairebé 215000 clients, xifra que mostra un increment del 14,7% respecte la de l’any anterior. Quant a l’estalvi recollit, es calcula al voltant dels 1800 milions d’euros, dada que representa un increment del 17,86% respecte la del 2014. També els préstecs han crescut situant-se per sobre dels 860 milions d’euros. Aquests increments contrasten amb els dipòsits recollits i els préstecs efectuats per la banca tradicional, que durant l’any 2015 han tingut una evolució pràcticament plana. També cal destacar que l’índex de morositat de la banca ètica ha patit un descens de l’1,14%, situant-se en un 7,03%, xifra molt inferior a la morositat de la banca tradicional, que al desembre del 2015 era del 10,1%.

“La banca ètica segueix creixent mentre que el sistema financer tradicional està estancat o, fins i tot, en recessió, com en el cas dels préstecs” declara Nina González, portaveu de FETS-Finançament Ètic i Solidari. “Aquest creixement respon a la coherència de moltes persones: si et vas manifestar en contra de la guerra d’Irak, no vols que el banc on tens els teus diners inverteixi en armes”, explica González, que reforça la importància del consum crític de la ciutadania. “El creixement dcontinuat dels darrers anys, mantenint-nos lluny de qualsevol activitat especulativa i donant suport a projectes socials, ens fa pensar que ens trobem davant d’una realitat consolidada” conclou González.

Pots consultar el baròmetre complet aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s