Quines marques participen a la desfilada?

La roba que s’exposarà durant la II desfilada de roba sostenible en el marc de la FESC està produïda seguint diversos criteris d’Economia Solidària, com el respecte als drets laborals i medioambientals. Les marques que desfilaran són les següents:

La Ciutat Invisible és una cooperativa autogestionària que ofereix diversos serveis: llibreria, disseny, roba, assessorament i gestió comptable. Dins el seu catàleg disposen de dos models de samarretes de comerç just, dessuadores de producció local i vestits socialment responsables.

Cotó Roig és un projecte que posa al mercat productes cotoners mostrant la cara de totes les professionals que intervenen en el procés, garantint la traçabilitat del producte i triant el que tenim més proper. Treballen amb cotó d’una cooperativa andalusa i amb la indústria tèxtil catalana. Cotó Roig ofereix teixits a metres, peces confeccionades amb disseny propi o per encàrrec.

Humus és una botiga que promou roba sostenible de diferents dissenyadors i dissenyadores. El procés d’elaboració de les peces és respectuós amb el medi ambient i han estat produïdes respectant els drets de les treballadores. Trobareu roba de qualitat per a tota la família en un ambient tranquil i relaxat.

Olokuti promou un consum responsable basat en el comerç just, productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient i productes artesanals, artístics i culturals. Dins la línia de tèxtil distribueix roba i complements de diferents marques basades en criteris de proximitat, reciclats, comerç just i cotó ecològic. Entre les marques i dissenyadores hi trobem: People Tree, Armed Angels i Bandaderodadura, entre d’altres.

Promoètic és una cooperativa que elabora tot tipus de marxandatge i treballa amb roba 100% ecològica i de comerç just. La nova línia de roba està confeccionada amb cotó orgànic i compta amb la certificació de comerç just FairTrade. Trobareu tots els seus productes i contacte per fer comandes al seu web.

Roba Amiga és una cooperativa formada per diverses fundacions d’inserció sociolaboral, entre les quals hi trobem l’associació Solidança, Andrònimes i Engrunes. Treballen amb roba de segona mà i la venen a través de la seva pròpia xarxa de botigues a preus populars. La seva roba més coneguda és la línia vintage. Aquesta cooperativa promou la idea que l’allargament de la vida de la roba a través de tallers de costura i mercats del bescanvi són alternatives a la vulneració dels drets humans per part de la “fast fashion”.

Veraluna és la marca de roba promoguda per Oxfam Intermón i compta amb diverses col·leccions. Es produeix a cooperatives de l’Índia que treballen sota els principis del comerç just. Les treballadores procedeixen dels grups socials més desafavorits i amb Veraluna obtenen un salari digne, una assegurança mèdica i una pensió per jubilació: drets laborals que no existeixen a l’Índia. Les organitzacions que treballen amb Veraluna impulsen programes socials al territori.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s