Adhereix-te al manifest per la revolució de les butxaques

Manifest  XVIII Som Comerç Just i  Banca Ètica: Suma’t a la revolució de les butxaques!

En aquesta divuitena edició de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, les entitats participants us emplacem a sumar-vos a la revolució quotidiana del consum responsable. Cadascun dels actes de consum de productes i serveis que fem en el nostre dia a dia poden convertir-se, si els sumem i escollim les alternatives de l’economia solidària, en una revolució a favor dels drets socials i medioambientals al món.

Les grans multinacionals actuen impunement arreu del món vulnerant els drets humans, mentre que lleis i tractats internacionals com el CETA o el TTIP protegeixen aquestes vulneracions, que afecten majoritàriament els països empobrits. Aquest sistema d’organització del mercat global capitalista genera  830 milions de treballadores pobres, 21 milions de persones sota treball forçat, 1500 milions de treballadores sense condicions dignes i segures o 168 milions de nens i nenes abocats al treball infantil, segons les Nacions Unides i l’Organització Internacional del Treball. També provoca que les dones guanyin un 24% menys que els homes mentre concentren el 70% de la pobresa mundial, la destrucció del medi natural en molts països, guerres pels recursos naturals, etc. Aquests impactes es donen principalment en països empobrits i del sud, on és més difícil defensar els drets humans i laborals a causa de la situació de dependència i dominació dels països occidentals i les transnacionals a través de la coerció legal, militar, econòmica, etc.

Per citar només alguns exemples concrets, a partir d’un informe del centre d’investigació independent DanWatch del 2016, Nestlé es va veure obligada a acceptar públicament que no pot descartar situacions similars a l’esclavitud en la seva cadena de subministrament al Brasil. La Campanya Banca Armada ha xifrat en més de 2.700 milions d’euros la participació del BBVA a la indústria armamentista des del 2011. Inspeccions de la Campanya Roba Neta han revelat que a les fàbriques de Bangladesh que treballen per H&M es continua violant les condicions de seguretat bàsiques. Un informe d’Amnistia Internacional relaciona directament Apple amb l’ús del treball infantil en el seu procés de fabricació.

Optar per les alternatives de l’economia solidària com el Comerç Just i la Banca Ètica ens garanteix un 0% de vulneració dels Drets Humans i un impacte social i medioambiental positiu en els països on opera. Per exemple, el Comerç Just garanteix treball digne i estable a més de dos milions de treballadores i productores a països empobrits, les seves famílies i comunitats.

Et proposem revolucionar les nostres butxaques i revertir les injustícies socials i medioambientals que generen les multinacionals d’una manera senzilla, amb el nostre acte quotidià de consum, a través de les alternatives de l’economia solidària que trobaràs per exemple a les web de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica o del mapa Pam a Pam.

Adhereix-te a la campanya i organitza actes al teu municipi aquí.

Compártelo:

One response to “Adhereix-te al manifest per la revolució de les butxaques

  1. Retroenllaç: La revolució de les butxaques: estrenem campanya 2017! | Som Comerç Just i Banca Ètica·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s