Ruta guiada pels horrors del comerç internacional

L’acte central de la Revolució de les Butxaques se celebrarà el 13 de maig, Dia Mundial del Comerç Just, al Passeig de Gràcia (amb c/València) de Barcelona a les 21h: una ruta guiada pels horrors del comerç internacional! Us proposem participar en una ruta guiada amb quatre parades que es correspondran amb quatre grans marques emblemàtiques internacionals per tal de denunciar les vulneració de drets laborals, humans i mediambientals que duen a terme. No serà una ruta qualsevol: ens reservem les sorpreses que tenim preparades per a aquell dia!

Les quatre parades tractaran 4 sectors econòmics diferenciats però que tenen en comú les males pràctiques quant a respecte als drets humans i mediambientals: la banca, l’alimentació, el tèxtil i l’electrònica.

Com diu el manifest d’enguany:…a partir d’un informe del centre d’investigació independent DanWatch del 2016, Nestlé es va veure obligada a acceptar públicament que no pot descartar situacions similars a l’esclavitud en la seva cadena de subministrament al Brasil. La Campanya Banca Armada ha xifrat en més de mil milions d’euros la participació del Banco Santander a la indústria armamentista. Inspeccions de la Campanya Roba Neta han revelat que H&M continua violant les condicions de seguretat bàsiques en les seves fàbriques a Bangladesh. Un informe d’Amnistia Internacional relaciona directament Apple amb l’ús del treball infantil en el seu procés de fabricació.”

El 13 de maig us explicarem en detall aquestes i altres dades de denúncia però, sobretot, us oferirem les alternatives al capitalisme que volem difondre per combatre les injustícies que cometen les empreses multinacionals amb total impunitat. Apostem pel comerç just, la  banca ètica i l’economia solidària!

En l’organització d’aquest acte també comptem amb el suport de la  Plataforma per una fiscalitat justa, Enginyeria Sense Fronteres, La fede.cat, la Campanya Banca Armada, la Campanya Roba Neta i Electronics Watch.

Aquesta activitat és replicable a altres municipis de Catalunya. Si voleu organitzar la vostra pròpia ruta, podeu contactar amb coordinacio@comercjustibancaetica.org.

Captura de pantalla 2017-04-10 a la(s) 15.00.45

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s