Entitats de Tarragona denuncien la vulneració de drets humans per part d’empreses multinacionals i proposen alternatives

Dimecres 10 de maig es presenten les activitats de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica a Tarragona, amb un acte sobre les desigualtats al món provocades pel comerç internacional

Dimecres 10 de maig a les 19h a l’Antiga Audiència de Tarragona se celebrarà l’acte «Trenquem el cercle de les desigualtats, tu transformes!», en el qual es presentaran les activitats de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica d’aquest maig a la ciutat.

L’acte comptarà amb intervencions de representants d’entitats que treballen en la defensa dels drets humans des de diferents àmbits, amb el denominador comú del mercat internacional com a causant de la vulneració d’aquests drets. Les entitats organitzadores denunciaran que grans empreses multinacionals vulneren sistemàticament els drets humans al món i estan al darrer de diferents formes d’esclavitud, del treball infantil, de la immigració econòmica, de guerres, d’expoli dels recursos, de persecussions sindicals i assassinats d’activistes, etc.

DADES BÀSIQUES

Acte: TRENQUEM EL CERCLE DE LES DESIGUALTATS. TU TRANSFORMES!

Dia, lloc i hora: dimecres 10 de maig, Antigua Audiència de Tarragona, 19h.

Intervindran: Àlex Guillemón (Entrepobles), Luci Mendoza (Comitè Oscar Romero), Jordi Calvo (Centre Delàs), Stop Mare Mortum, Tais Bastida Aubareda (SETEM Catalunya).

Organitza: campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, formada per SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Xarxa ECO, Una Finestra al Món, Comitè Oscar Romero, El Sueño de la Campana, URV Solidària, Hammada, Enginyeria Sense Fronteres, Mans Unides, HackLab TGNU, Guifi Camp, Fundacion Vicente Ferrer, ADICAE.

Col·labora: Centre Delàs d’estudis per la pau, Entrepobles, Stop Mare Mortum.

Més informació i declaracions: 666922556 Tais Bastida Aubareda

Resum de les properes activitats:

RUTA GUIADA I TEATRALITZADA PELS HORRORS DEL COMERÇ INTERNACIONAL

Divendres 19 de maig, 20h a la Rambla Nova amb C/Unió

Guerres, explotació humana i de recursos acaben als aparadors dels nostres carrers amb total impunitat, amb la protecció de lleis, tractats internacionals, inacció o complicitat política.

Tornavís Teatre ens ho explicarà de forma teatralitzada. Denunciarem que grans multinacionals vulneren els drets humans i donarem a conèixer les alternatives que ja existeixen.

FESTA DEL COMERÇ JUST I LA BANCA ÈTICA

Dissabte 20 de maig a la Rambla Nova de Tarragona

Tot el dia: fira d’entitats, exposicions, jocs infantils, cafeteria, concerts, xerrades, vermut solidari, swing, dinar popular, etc.

Install Party d’Alternatives: vine amb les dades bancàries i fes-te de Som Energia, Som Connexió, Banca Ètica, programari lliure (porta l’ordinador), etc.

10h al Teatre Tarragona: Sessió oberta del Postgrau de “Cooperació, desenvolupament i innovació social” de la URV Solidària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s