Una Desfilada de Roba presenta marques i botigues amb criteris sostenibles i socials

La campanya Som Comerç Just i la Banca Ètica organitza la III desfilada de Roba Sostenible a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya i demana a les administracions clàusules socials en els contractes i concursos de compra pública de productes tèxtils

Captura de pantalla 2017-10-05 a la(s) 19.28.10

 

El dissabte 21 d’octubre a dos quarts de nou del vespre, en el marc de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), se celebrarà la 3a desfilada de roba produïda amb criteris d’Economia Solidària, en contraposició a la roba fabricada per la indústria tèxtil transnacional que vulnera els drets humans.

La roba que s’exposarà durant la desfilada està produïda seguint diversos criteris d’Economia Solidària, com el respecte als drets laborals i medioambientals. D’aquesta manera, les presents coneixeran els criteris de l’Economia Solidària emprats per produïr la roba presentada i la podran adquirir als stands dels productors presents a la FESC. També es repartirà un catàleg amb informació de les marques participants, on enguany també s’inclou recomanacions per a les administracions públiques per tal que s’incloguin criteris socials en els contractes i concursos públics per a la compra de productes tèxtils.

Jornades laborals de fins a 14 hores diàries, explotació infantil, condicions laborals inhumanes i perilloses o l’absència de sindicats legalment constituïts són la realitat d’aquest sector a tot el món, en el qual el 80% de les persones que hi treballen són dones. La Campanya Roba Neta ha denunciat àmpliament aquestes vulneracions amb informes i mobilitzacions internacionals.

La desfilada vol recordar a la gent que els més de 450€ de mitjana per persona que ens gastem en roba a l’any1 són decisius per a construir una altra indústria més enllà de la fast fashion. Una indústria alternativa respectuosa amb les treballadores, el medi ambient i la societat, que serà present a l’eix temàtic “Vestim-nos” de la FESC. La desfilada vol demostrar també que ja és possible vestir-se amb criteris solidaris i sense col·laborar amb l’explotació laboral ni posant en perill els drets humans.

La 3a Desfilada de roba sostenible està organitzada per la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, la FESC i alumnes de l’Institut Salvador Seguí que cursen estudis d’assessoria d’imatge, caracterització i perruqueria. Una trentena d’alumnes han rebut formació sobre la realitat de la indústria tèxtil mundial i les alternatives existents, i realitzen les pràctiques d’estudi organitzant la desfilada. Les empreses Kin Cosmetics i comercial Brumen col·laboren amb la Desfilada proporcionant una línia de maquillatge respectuosa amb el medi i la salut.

Més sobre Som Comerç Just i Banca Ètica

Som Comerç Just i Banca Ètica és una campanya impulsada per un consorci format per SETEM CatalunyaAlternativa 3FiareFETS-Finançament Ètic i Solidari-, Oxfam Intermón, i la Xarxa d’Economia Solidària amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Tarragona.

1informe ‘El comercio textil en cifras’ 2016

 

Marques i botigues de roba participants a la Desfilada

 

Nom de la marca:

Back To Eco

Adreça (direcció botiga/es o venta on-line):

C/ Pau Claris, 89

On-line: www.bymyeco.com

C.P.:

08003

Web:

www.bymyeco.com

E-mail:

info@bymyeco.com

Telèfon:

678031069

Breu descripció:

L’associació By My Eco ha desenvolupat des del 2016 una col·lecció upcycled, on s’allarga la vida de teixits provinent de texans post-consum comprats a una organització social (Roba amiga), mantenint plenament el valor del teixit original. D’aquests texans es fan bosses i complements, amb una visió industrial que busca optimitzar al màxim el procés d’elecció, tall i confecció de peces. Tota la confecció es fa en tallers d’integració sociolaboral, o mitjançant la contractació de persones en risc d’exclusió social.

Nom de la marca:

La ciutat invisible

Adreça (direcció botiga/es o venta on-line):

C/Riego, 35

I botiga on-line

C.P.:

08014 Barcelona

Web:

http://www.invisible.coop/

E-mail:

laciutatinvisiblecoop@gmail.com

Telèfon:

93 298 99 47

Breu descripció:

La Ciutat Invisible és una cooperativa autogestionària que ofereix diversos serveis: llibreria, disseny, roba, assessorament i gestió comptable. Dins el seu catàleg disposen de dos models de samarretes de comerç just, dessuadores de producció local i vestits socialment responsables.

Nom de la marca:

Cotó Roig

Adreça (direcció botiga/es o venta on-line):

www.cotoroig.bigcartel.com

www.aixovar.cat

C.P.:

08270

Web:

http://www.cotoroig.cat

E-mail:

benvinguts@cotoroig.cat

Telèfon:

685 199 164

Breu descripció:

Cotó Roig és un projecte que posa al mercat productes cotoners mostrant la cara de totes les professionals que intervenen en el procés, garantint la traçabilitat del producte i triant el que tenim més proper: treballen amb cotó d’una cooperativa andalusa i amb la indústria tèxtil catalana. Cotó Roig ofereix teixits a metres, peces confeccionades amb disseny propi o per encàrrec.

Nom de la marca:

Diomcoop

Adreça (direcció botiga/es o venta on-line):

C/ Independència, 315 Entl. 3-4. 

C.P.:

08026

Web:

www.diomcoop.coop

E-mail:

info@diomcoop.coop

Telèfon:

930 042 791

Breu descripció:

Diomcoop és una cooperativa de venda, serveis i dignitat que te per objectiu donar resposta a les necessitats d’inclusió de les persones immigrants en situació de vulnerabilitat que realitzen activitats de venda ambulant a la nostra ciutat. Els productes, que componen el nostre catàleg, són produïts artesanalment a Senegal, importats i posats a la venda directament per Diomcoop, com a via per promoure l’ocupació entre el col·lectiu resident a la ciutat i les seves comunitats d’origen.

Nom de la marca/botiga/dissenyadora:

Centre Especial de Treball Estel Tapia

Adreça (direcció botiga/es o venta on-line):

Carrer Om, 7-9
https://www.etsy.com/your/shops/ESTELTAPIA/tools/listings?
ref=seller-platform-mcnav

C.P.:

08001

Web:

http://www.cetesteltapia.org/

E-mail:

comercial@esteltapia.org

Telèfon:

93 442 84 98

Breu descripció:

El Centre Especial de Treball Estel Tàpia és un projecte social
que treballa des del barri del Raval per donar ocupació a
persones amb discapacitat i oferir un servei a empreses amb
responsabilitat social.
Oferim serveis de confecció per a empreses i dissenyadors que
vulguin treballar sota paràmetres de responsabilitat social.
També tenim una línea de producte propi que inclou
complements per a nens i adults.

Nom de la marca/botiga/dissenyadora:

humus, vestir sostenible

Adreça (direcció botiga/es o venta on-line):

Carrer Avinyó, 29,

C.P.:

08279 Barcelona

Web:

http://humusbarcelona.com

E-mail:

info@humusbarcelona.com

Telèfon:

931 86 41 29

Breu descripció:

Humus és una botiga que promou roba sostenible de diferents dissenyadors i dissenyadores. El procés d’elaboració de les peces és respectuós amb el medi ambient i han estat produïdes respectant els drets de les treballadores. Trobareu roba de qualitat per a tota la família en un ambient tranquil i relaxat

Nom de la marca:

Roba Amiga

Adreça (direcció botiga/es o venta on-line):

On-line: http://www.solidanca.cat/botigues

C.P.:

08970

Web:

http://www.robaamiga.cat/ca/

E-mail:

solidan@solidanca.cat

Telèfon:

936854434

Breu descripció:

Roba Amiga és una cooperativa formada per diverses fundacions d’inserció sòciolaboral, entre les que hi trobem l’associació Solidança, Andrònimes i Engrunes, que treballa amb roba de segona mà i la ven a través de la seva pròpia xarxa de botigues a preus populars.

La seva roba més coneguda és la línia vintage.

L’allargament de la vida de la roba a través de tallers de costura i mercats del bescanvi són alternatives a la vulneració dels drets humans per part de la “fast fashion”.

Nom de la marca:

Top Manta

Adreça (direcció botiga/es o venta on-line):

Picalquers 2

En mercats i carrers de Catalunya

C.P.:

08001

E-mail:

sindicatomantero@gmail.com

Telèfon:

632 663 706

Breu descripció:

El Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona es va crear l’octubre del 2015 amb l’objectiu de defensar els drets dels immigrants i dels venedors ambulants. Lluitem contra el racisme i la persecució que patim, però també treballem per crear noves sortides laborals pels nostres companys manters.

Hem creat la nostra marca: Top Manta. Es tracta d’una marca colectiva amb un objectiu molt clar: crear nous llocs de treball per donar una vida digna als companys manters. El logotip conté tres imatges: una manta, que és la que utilitzem per guanyar-nos la vida dignament; un caiuc, que recorda el nostre viatge; i finalment les onades del mar, que representen totes les dificultats que vivim durant el viatge i també aquí.

Nom de la marca:

Veraluna Comercio Justo

Adreça (direcció botiga/es o venta on-line):

http://tienda.oxfamintermon.org/es/moda.html

http://www.oxfamintermon.org/es/que-hacemos/comercio-justo/nuestras-tiendas

C.P.:

Web:

http://www.oxfamintermon.org/ca/multimedia/galeria-fotografica/veraluna (estas fotos son de la 1era colección de 2012)

Telèfon:

93 214 75 44

Breu descripció:

Veraluna és la marca de roba promoguda per Oxfam Intermón i compta amb diverses col·leccions. Es produeix a cooperatives de l’Índia a que treballen sota els principis del comerç just. Les treballadores procedeixen dels grups socials més desafavorits, obtenen un salari digne, assegurança mèdica i pensió per jubilació, condicions que no existeixen a la Índia. Les organitzacions que treballen amb Veraluna impulsen programes socials al territori.

Catàleg de la desfilada:

DossierDesfilada-2017-web

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s