Les marques protagonistes de la III Desfilada de roba sostenible

Dissabte 21 d’octubre, en el marc de la VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya, es va celebrar la III Desfilada de roba sostenible produïda amb criteris que són respectuosos amb les persones i el medi ambient, en contraposició a la roba fabricada per la indústria tèxtil transnacional que vulnera els drets humans.

Les marques que van participar a la desfilada d’enguany, que va ser tot un èxit de públic, van ser nou: Back to Eco, La ciutat invisible, Cotó Roig, Diomcoop, Centre Especial de Treball Estel Tapia, Humus, vestir sostenible, Roba Amiga, Top Manta i Veraluna Comercio Justo.

Us deixem més informació sobre cada una d’elles. En breu, compartirem algunes fotografies de l’esdeveniment!

Nom de la marca: Back To Eco
Adreça i/o venda online: C/ Pau Claris, 89, 08003

On-line: www.bymyeco.com

Web: www.bymyeco.com
Correu electrònic: info@bymyeco.com
Telèfon: 678 031 069
Breu descripció: L’associació By My Eco ha desenvolupat des del 2016 una col·lecció upcycled, on s’allarga la vida de teixits provinent de texans post-consum comprats a una organització social (Roba amiga), mantenint plenament el valor del teixit original. D’aquests texans es fan bosses i complements, amb una visió industrial que busca optimitzar al màxim el procés d’elecció, tall i confecció de peces. Tota la confecció es fa en tallers d’integració sociolaboral, o mitjançant la contractació de persones en risc d’exclusió social.
Nom de la marca: La ciutat invisible
Adreça i/o venda online: C/Riego, 35, 08014 Barcelona

I botiga online

Web: http://www.invisible.coop/
Correu electrònic: laciutatinvisiblecoop@gmail.com
Telèfon: 93 298 99 47
Breu descripció: La Ciutat Invisible és una cooperativa autogestionària que ofereix diversos serveis: llibreria, disseny, roba, assessorament i gestió comptable. Dins el seu catàleg disposen de dos models de samarretes de comerç just, dessuadores de producció local i vestits socialment responsables.
Nom de la marca: Cotó Roig
Adreça i/o venda online: www.cotoroig.bigcartel.com

www.aixovar.cat

Web: http://www.cotoroig.cat
Correu electrònic: benvinguts@cotoroig.cat
Telèfon: 685 199 164
Breu descripció: Cotó Roig és un projecte que posa al mercat productes cotoners mostrant la cara de totes les professionals que intervenen en el procés, garantint la traçabilitat del producte i triant el que tenim més proper: treballen amb cotó d’una cooperativa andalusa i amb la indústria tèxtil catalana. Cotó Roig ofereix teixits a metres, peces confeccionades amb disseny propi o per encàrrec.
Nom de la marca: Diomcoop
Adreça i/o venda online: C/ Independència, 315 Entl. 3-4, 08026 Barcelona
Web: www.diomcoop.coop
Correu electrònic: info@diomcoop.coop
Telèfon: 930 042 791
Breu descripció: Diomcoop és una cooperativa de venda, serveis i dignitat que te per objectiu donar resposta a les necessitats d’inclusió de les persones immigrants en situació de vulnerabilitat que realitzen activitats de venda ambulant a la nostra ciutat. Els productes, que componen el nostre catàleg, són produïts artesanalment a Senegal, importats i posats a la venda directament per Diomcoop, com a via per promoure l’ocupació entre el col·lectiu resident a la ciutat i les seves comunitats d’origen.
Nom de la marca: Centre Especial de Treball Estel Tapia
Adreça i/o venda online: Carrer Om, 7-9, 08001 Barcelona
https://www.etsy.com/your/shops/ESTELTAPIA/tools/listings?
ref=seller-platform-mcnav
Web: http://www.cetesteltapia.org/
Correu electrònic: comercial@esteltapia.org
Telèfon: 93 442 84 98
Breu descripció: El Centre Especial de Treball Estel Tàpia és un projecte social
que treballa des del barri del Raval per donar ocupació a
persones amb discapacitat i oferir un servei a empreses amb
responsabilitat social.
Oferim serveis de confecció per a empreses i dissenyadors que
vulguin treballar sota paràmetres de responsabilitat social.
També tenim una línia de producte propi que inclou
complements per a nens i adults.
Nom de la marca: Humus, vestir sostenible
Adreça i/o venda online: Carrer Avinyó, 29, 08279 Barcelona
Web: http://humusbarcelona.com
Correu electrònic: info@humusbarcelona.com
Telèfon: 93 186 41 29
Breu descripció: Humus és una botiga que promou roba sostenible de diferents dissenyadors i dissenyadores. El procés d’elaboració de les peces és respectuós amb el medi ambient i han estat produïdes respectant els drets de les treballadores. Trobareu roba de qualitat per a tota la família en un ambient tranquil i relaxat
Nom de la marca: Roba Amiga
Adreça i/o venda online: On-line: http://www.solidanca.cat/botigues
Web: http://www.robaamiga.cat/ca/
Correu electrònic: solidan@solidanca.cat
Telèfon: 93 685 44 34
Breu descripció: Roba Amiga és una cooperativa formada per diverses fundacions d’inserció sòciolaboral, entre les que hi trobem l’associació Solidança, Andrònimes i Engrunes, que treballa amb roba de segona mà i la ven a través de la seva pròpia xarxa de botigues a preus populars.

La seva roba més coneguda és la línia vintage.

L’allargament de la vida de la roba a través de tallers de costura i mercats del bescanvi són alternatives a la vulneració dels drets humans per part de la “fast fashion”.

Nom de la marca: Top Manta
Adreça i/o venda online: Picalquers 2, 08001 Barcelona

En mercats i carrers de Catalunya

Correu electrònic: sindicatomantero@gmail.com
Telèfon: 632 663 706
Breu descripció: El Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona es va crear l’octubre del 2015 amb l’objectiu de defensar els drets dels immigrants i dels venedors ambulants. Lluitem contra el racisme i la persecució que patim, però també treballem per crear noves sortides laborals pels nostres companys manters.

Hem creat la nostra marca: Top Manta. Es tracta d’una marca col·lectiva amb un objectiu molt clar: crear nous llocs de treball per donar una vida digna als companys manters. El logotip conté tres imatges: una manta, que és la que utilitzem per guanyar-nos la vida dignament; un caiac, que recorda el nostre viatge; i finalment les onades del mar, que representen totes les dificultats que vivim durant el viatge i també aquí.

Nom de la marca: Veraluna Comercio Justo
Adreça i/o venda online: http://tienda.oxfamintermon.org/es/moda.html

http://www.oxfamintermon.org/es/que-hacemos/comercio-justo/nuestras-tiendas

Web: http://www.oxfamintermon.org/ca/multimedia/galeria-fotografica/veraluna
Telèfon: 93 214 75 44
Breu descripció: Veraluna és la marca de roba promoguda per Oxfam Intermón i compta amb diverses col·leccions. Es produeix a cooperatives de l’Índia a que treballen sota els principis del comerç just. Les treballadores procedeixen dels grups socials més desafavorits, obtenen un salari digne, assegurança mèdica i pensió per jubilació, condicions que no existeixen a la Índia. Les organitzacions que treballen amb Veraluna impulsen programes socials al territori.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s