El consum crític i transformador serà present al Parc de Nadal de Tarragona

SETEM Catalunya, una de les entitats del consorci de Som Comerç Just i Banca Ètica comptarà per primer cop amb un estand propi al Parc de Nadal de Tarragona, que se celebra del 27 de desembre al 4 de gener al recinte firal del Palau de Congressos.

L’estand comptarà amb els populars jocs infantils i familiars de l’oca, la sopa de lletres i les set diferències, amb temàtica relacionada amb el Comerç Just. També comptarà amb el taller «L’estenedor de les injustícies», on petits i grans podran descobrir què s’amaga darrere de l’etiqueta de la roba que vestim.

nadal_tarragona

L’estand es convertirà en un punt d’informació sobre el consum crític, conscient i transformador i es repartirà material de sensibilització sobre les diferents campanyes de l’entitat, entre elles la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica. A l’estand, que romandrà obert tots els dies en l’horari d’obertura del Parc de Nadal, difondrem la importància del Comerç Just, que es basa en criteris com assegurar unes condicions de treball dignes i segures, el pagament d’un salari adequat i el mateix per a ells i elles davant les mateixes tasques, la no explotació laboral infantil i la producció a través de procediments respectuosos amb l’entorn natural.

També us podreu emportar una postal per poder felicitar les festes a amics i familiars amb el missatge del consum responsable i apuntar-vos per participar en les campanyes de SETEM o fer-vos-en sòcies.

SETEM Catalunya també portarà al Parc de Nadal l’exposició Cuir i Calçat a Bangla Desh: el cost real de la seva producció”, de la Campanya Roba Neta. L’exposició recull imatges i testimonis sobre les condicions de treball i de vida de treballadors i treballadores del districte de Hazaribagh a Bangla Desh, on es processa cuir i es produeix calçat.

Cal tenir sempre un punt de vista crític i conscient sobre el consum de productes i serveis que fem, preguntant-nos què és allò que realment necessitem i quines condicions laborals i mediambientals hi ha al darrere d’aquests articles i empreses. En aquest sentit, les campanyes Roba Neta, Banca Armada o la plataforma Electronics Watch ens ajuden a conèixer aquesta realitat d’explotació mundial. Per altra banda, les campanyes Som Comerç Just i Banca Ètica i Pam a Pam ens ajuden a conèixer les alternatives existents dins l’economia solidària.

El Comerç Just registra un important creixement a l’Estat Espanyol

Segons l’informe Comerç Just a l’Estat Espanyol 2016, que es va presentar el dissabte 23 de desembre a la Fira de Consum Responsable de Barcelona, el comerç just està en un molt bon moment: el creixement de vendes el 2016 va superar els 40 milions d’euros al conjunt de l’Estat espanyol, la qual cosa va suposar un increment de cinc milions respecte l’any anterior. El creixement es va situar al 14,8%, una taxa que no s’aconseguia des del 2012 i que dobla amb escreix els dos anys anteriors (6,8% el 2014 i 5,9% el 2015). Aquest important creixement s’ha obtingut gràcies a l’augment de les vendes experimentat tant per les organitzacions de Comerç Just com per empreses convencionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s