La revolució de les butxaques… públiques! Nova campanya 2018

Llancem un any més una nova campanya amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Comerç Just: aquest 2018, continuem amb “La revolució de les butxaques”, però aquest cop, públiques!

Enguany, la campanya vol emplaçar les administracions públiques a sumar-se a la “revolució de les butxaques públiques”, és a dir, a que incorporin dins la compra pública criteris i clàusules socials per tal d’afavorir el creixement i la consolidació del comerç just i la banca ètica.

Nombroses administracions públiques han aprovat declaracions institucionals darrerament a favor de la contractació pública responsable, però la campanya demana que aquestes facin un pas més enllà. Per això, es plantegen dos activitats:

  • Un acte central el dijous 10 de maig a les 11:00 h a la plaça Sant Jaume de Barcelona anomenat “Fem un cafè de comerç just amb els nostres representants polítics”, en el qual s’explicarà què implica potenciar el comerç just i la banca ètica dins la compra pública i quins són els reptes que encaren les institucions en un futur pròxim per tal d’avançar i garantir una contractació pública ètica i responsable.
  • Una crida a la ciutadania per a què signin una petició online (que estarà disponible al web de la campanya durant el mes de maig i fins al 15 de juny) per demanar als seus ajuntaments que es comprometin amb el comerç just i la banca ètica mitjançant la incorporació d’una clàusula social sobre comerç just i l’impuls de 5 accions concretes per tal de fomentar i impulsar les finances ètiques des de la compra pública.

Com en anteriors edicions, a l’acte central i la petició ciutadana online es sumaran diferents activitats als municipis per fomentar el comerç just i la banca ètica. Trobareu la informació, que s’anirà actualitzant, a l’apartat d’Activitats als municipis del web.

La campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, liderada per un consorci d’entitats format per SETEM Catalunya, Oxfam Intermon, Alternativa 3, Fiare-Banca Ètica, FETS-Finançament Ètic i Solidari i la Xarxa d’Economia Solidària (XES), compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Tarragona.

Us convidem a llegir el manifest 2018 i a adherir-vos a la campanya organitzant actes als vostres municipis per difondre el Comerç Just, la Banca Ètica i l’Economia Solidària. Revolucionem les butxaques públiques!

Cartell2018_web

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s