Arriba la cursa d’orientació del Comerç Just i la Banca Ètica a Tarragona

Un any més arriba de la mà de 13 entitats de Tarragona la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a la ciutat, que enguany se celebrarà el dissabte 12 de maig durant tot el dia a la Plaça Corsini.

L’activitat central serà una cursa d’orientació a través d’establiments de l’economia social i solidària. L’objectiu és donar a conèixer les botigues i empreses que treballen des de criteris d’aquesta economia alternativa, com són els productes ecològics i de proximitat, la cohesió i transformació social, el cooperativisme, etc.

La cursa té una durada de dues hores i el recorregut està restringit a la part alta més zones adjacents. Els participants poden triar entre dos modalitats, la familiar o l’esportiva, i les guanyadores rebran un premi relacionat amb els continguts de la cursa.
Les inscripcions a la cursa es poden fer en aquest enllaç; en aquest altre document hi trobareu totes les indicacions tècniques per a participar-hi.

A Tarragona, la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica està formada per: SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Xarxa ECO, Una Finestra al Món, Comitè Oscar Romero, El Sueño de la Campana, URV Solidària, Hammada, Enginyeria Sense Fronteres, Mans Unides, HackLab TGNU, Fundación Vicente Ferrer, ADICAE, CoopCamp. Compta amb el suport de l’àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.

1a Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona

Enguany la campanya Som Comerç Just i la Banca Ètica promou conjuntament amb l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp la 1a Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona. Durant tot el dia una quarantena d’entitats i iniciatives econòmiques donaran a conèixer la seva activitat, productes i serveis que compleixen criteris d’economia solidària.

Aquesta altra economia no para de créixer al Camp de Tarragona i la Fira, que s’inspira amb la que s’organitza des de fa sis anys a Barcelona, neix amb la voluntat de visibilitzar- la. Segons els organitzadors, «cada cop hi ha més gent a qui li agradaria consumir d’acord amb els seus valors ètics però sovint és difícil trobar alternatives, la Fira d’Economia Solidària serà una gran oportunitat per satisfer aquest desig ja que hi seran presents iniciatives de gairebé tots els sectors econòmics».

La Fira comptarà amb un programa d’activitats que començarà a les 10h amb la Cursa d’Orientació i la seguiran xerrades, conta-contes i música. També es comptarà amb un espai infantil i servei de barra i menjar durant tot el dia fins a les 20:30h.

Qui forma part de l’economia solidària? Les entitats, fundacions, cooperatives, organitzacions i altres agents que treballen amb criteris d’economia solidària, posant al centre de l’activitat els interessos de les persones, la societat i el medi ambient. El mapa Pam a Pam, promogut per les entitats organitzadores de la Fira, comença a recollir aquestes entitats i empreses del Camp de Tarragona, que trobareu resenyades al web de Pam a Pam.

Per a inscriure’s a la Fira com a expositor, cal omplir aquest formulari online.

Cartell Cursa pel Comerç Just 2018 V3-1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s