ACTE CENTRAL: El comerç just entra a l’Ajuntament de Barcelona

L’acte central de la campanya La revolució de les butxaques públiques de 2018, centrat en la compra pública responsable, es celebrarà el 10 de maig a les 11h a la plaça Sant Jaume de Barcelona i finalitzarà prenent un cafè de comerç just amb l’Alcaldessa Ada Colau i presentant-li la campanya.

ajuntament-barcelona-pf-c1

[Descarrega’t la CONVOCATÒRIA DE PREMSA de l’Acte Central]

La revolució de les butxaques de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica arriba aquest any a les administracions públiques!

L’acte central de la campanya, que es celebrarà el dijous 10 de maig a les 11 h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, proposa fer un recorregut per la importància del comerç just i la banca ètica, tant als països productors com als països del Nord, per demanar, finalment, el compromís de les administracions públiques locals envers la compra pública responsable, com ja defensem en el manifest d’enguany.

Una primera part de l’acte estarà centrada en explicar, d’una banda, la realitat i avantatges que aporta el comerç just als països productors, i de l’altra, quines són les claus per introduir i consolidar el comerç just i les finances ètiques dins de la compra pública dels ajuntaments i la resta d’institucions per tal d’avançar cap a una societat més justa.

Una primera part de l’acte estarà centrada en explicar, d’una banda, la realitat i avantatges que aporta el comerç just als països productors, i de l’altra, quines són les claus per introduir i consolidar el comerç just i les finances ètiques dins de la compra pública dels ajuntaments i la resta d’institucions per tal d’avançar cap a una societat més justa.

El primer bloc comptarà amb les intervencions d’Exolina Aldana, membre de la Cooperativa Multisectorial Augusto César Sandino de Nicaragua, Estel Malgosa, d’Alternativa 3
 i portaveu del projecte Xarxa d’Escoles pel Comerç Just i Eduard Sagrera, responsable de les botigues de comerç just d’Oxfam Intermón a Catalunya
. En la segona part enfocada a la ompra pública comptarem amb les intervencions de Sergi Corbalán, advocat membre de l’organització europea Fair Trade Advocacy Office
 i Nina González Fernandéz-Argüelles, coordinadora de FETS
- Finançament Ètic i Solidari.

L’acte acabarà amb l’entrada d’una comitiva de la campanya dins l’Ajuntament de Barcelona per entregar un cafè de comerç just a l’Alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. En aquest moment se li presentarà també la campanya i s’explicarà la crida ciutadana que es realitza amb la petició online per demanar als ajuntaments el compromís amb elcomerç just i la banca ètica (disponible al web del 2 de maig al 15 de juny).

A més de l’acte central a Barcelona, durant la setmana es realitzaran diversos actes a barris i municipis d’arreu del territori, que trobareu recollits aquí.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s