Sant Adrià de Besòs programa diverses activitats pel mes del Comerç Just

 

santadria_jornadamediambient

L’activitat principal serà el 9 de juny, el dia de la XVIII Jornada del Medi Ambient, del Comerç Just i de l’Energia Sostenible

El mes de maig, la Regidoria de Solidaritat de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs impulsa activitats per fomentar i donar a conèixer el comerç just. L’activitat principal serà el dissabte 9 de juny amb la XVIII Jornada del Medi Ambient Comerç Just i Energia Sotenible, a partir de les 17:30 h a la plaça de la Vila.

Aquesta jornada de caire festiu i participatiu vol sensibilitzar a la ciutadania de l’efecte de les nostres accions locals per millorar el nostre entorn a escala global.

Durant tota la tarda es realitzaran activitats i tallers relacionats amb l’estalvi energètic i el comerç just: es construirà un molinet de vent i un petit hort pel balcó, es faran joguines amb material reciclat, granissats amb l’energia d’una bicicleta i es podrà degustar cafè de comerç just de Sant Adrià!

A les 19 h, l’espectacle de circ «Exploradors de l’aigua» ens mostrarà amb molt d’humor i equilibris la seva visió particular del cicle de l’aigua!

Més activitats de comerç just

Els divendres del mes de maig, de 10:30 a 12:30 h, a l’estand que l’Ajuntament ha instal·lat al Mercat Municipal, hi haurà informació sobre productes de comerç just de la campanya i les persones que s’hi apropin podran fer una degustació del cafè Sant Adrià.

Entre les activitats programades s’organitzarà el taller gratuït Tapes i platets amb sabor de Cafè del Comerç Just, el dia 30 de maig a les 17 h, en l’espai Cuina al Mercat.

S’organitzarà també una Visita a la torradora de cafè de comerç just, d’Alternativa3, el dimarts 22 de maig. La visita començarà amb una introducció al comerç just, s’explicarà el cicle del cafè des de l’origen fins arribar al consumidor, i es mostraran les diferències entre comerç just i comerç convencional. La segona part de la visita a la torradora d’Alternativa3, permetrà veure de primera mà el procés complet del cafè, des de la matèria primera (cafè verd) fins a arribar al producte acabat, que és el cafè envasat al buit que trobem a la botiga. Per acabar, hi haurà una petita degustació de productes de comerç just.

Les activitats clouran el dissabte 9 de juny amb la XVIII Jornada del Medi Ambient Comerç Just i Energia Sotenible a partir de les 17:30 h a la plaça de la Vila.

Consulta la resta d’activitats als municipis aquí!

Si vols organitzar activitats de la campanya al teu municipi en qualsevol moment de l’any, entra aquí i t’ajudarem amb recursos i idees!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s