6 criteris que ha de complir la roba per ser sostenible

La roba sostenible ha de ser respectuosa amb les persones i el medi ambient. A la IV Desfilada de Roba Sostenible que organitzem el dissabte 27 d’octubre a les 20:30 h a la FESC 2018 es demostra que és possible vestir-se amb criteris solidaris i sense col·laborar amb l’explotació laboral ni posant en perill els drets humans.

Aquests són els 6 criteris que hauria de complir la roba per ser sostenible:

  • Proximitat: Potencia la sostenibilitat ambiental i dóna suport al teixit econòmic local gràcies als circuits econòmics curts.

  • Comerç Just: Promou una relació comercial justa per als països del Sud tenint en compte valors ètics i mediambientals.

  • Ecologia i sostenibilitatPromou la roba fabricada amb cotó orgànic que durant tot el seu procés de cultiu, elaboració i fabricació, no utilitza productes químics o sintètics.

  • Drets Laborals: La producció de les peces de roba es fa respectant els drets de les treballadores i en condicions laborals dignes.

  • Economia Solidària: Promou una economia alternativa al servei de les persones que prioritza valors democràtics, participatius i socialment responsables.

  • Consum responsable: Allargar la vida de la roba a través de tallers de costura i mercats del bescanvi: la roba es pot reparar, reciclar o reutilitzar!

valors_robasostenible.png

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s