El Comerç Just i les Finances Ètiques a la FESC 2018

desfilada2016

Un any més, el consorci Som Comerç Just i Banca Ètica i les entitats que el formen seran presents a la VII Fira d’Economia Solidària de Catalunya, la #FESC2018 que es celebra a l’espai Fabra i Coats de Sant Andreu (Barcelona). Trobareu stands informatius de SETEM Catalunya, Alternativa 3, FETS, Fiare i la XES.

No us perdeu les següents activitats sobre comerç just i finances ètiques programades per la campanya i per d’altres entitats durant la FESC!

IV Desfilada de Roba Sostenible

Organitza: Som Comerç Just i Banca Ètica

DIA: Dissabte 27

HORA: 20:30-21:30h

LLOC: Pati de l’Escola

Explicació: És possible vestir-se amb criteris solidaris i sense col·laborar amb l’explotació laboral ni posant en perill els drets humans? Sí. Per demostrar-ho, organitzem de nou la Desfilada de Roba Sostenible, que tindrà lloc el pròxim 27 d’octubre a les 20:30 hores. Coneix les 10 marques i botigues protagonistes i consulta el CATÀLEG de la Desfilada

EstiraElFil18_cartell_web

Tast de cafès de comerç just de Colòmbia

Organitza: Alternativa 3

DIA: Diumenge 28

HORA: 11h30-12h

LLOC: Sala David Santacana (Ateneu L’Harmonia, 1a planta)

Explicació: Tast de cafès ecològics de Comerç Just de Colòmbia, amb l’explicació d’una persona experta d’Alternativa 3. Es farà una explicació del cultiu de cafè a Colombia, les seves característiques organolèptiques per passar a fer una mica de cata.

També les finances ètiques tindran un paper important durant la Fira. Aquestes són les activitats organitzades a la FESC en aquest àmbit.

Taula rodona: Valors, reptes i límits per a un sistema integral de finances ètiques i solidàries

Organitza: FETS- Finançament Ètic i solidari

DIA: Dissabte 27.

HORA: 10.30h.-12.30h.

LLOC: Espai Honora Einfield.

Participen: ASCA, ACAF, Arç Cooperativa, Coop57, FETS, Fiare Banca Ètica, Oikocrèdit.

Presenta: Comissió de formació i publicacions de la XES.

La FESC és el marc idoni per presentar el llibre Finances ètiques i solidàries. Valors, reptes i límits, publicació coral de la col·lecció Esmolem les eines de la XES. La presentació girarà al voltant d’una taula rodona que comptarà amb la participació de totes les entitats implicades en l’elaboració del llibre i que conformen avui l’ecosistema de les finances ètiques i solidàries a Catalunya. El debat girarà al voltant de les principals qüestions que planteja el llibre sobre els reptes i límits en la construcció d’un sistema de finances ètiques i solidàries.

FESC2018A.jpg

Xerrada sobre l’assegurança ètica i solidària: l’aposta transformadora de l’ESS

DIA: Dissabte 27

HORA: 17.00h-18.00h

LLOC: Sala Regina de Lamo

Participen: Arç Cooperativa, Atlantis, Previsora General i Segell EthSi.

Des del primer moment de l’última crisi s’ha posat de manifest com el sistema financer capitalista ha estat en l’arrel del conflicte. Des de llavors, els esforços més visibles per construir una alternativa financera s’han centrat en la construcció d’unes finances ètiques i solidàries on la clau eren les banques ètiques i cooperatives. Actualment, quan parlem de finances ètiques i solidàries s’associa únicament al sector bancari. La realitat és que ens hem deixat a l’ombra l’altre actor financer protagonista i responsable de la situació econòmica i social actual: el sector assegurador. Amb aquesta taula volem reivindicar el paper clau de les assegurances dins el sistema financer. Concretament, volem fer visible com també s’ha articulat un sector assegurador ètic que promou i treballa per unes assegurances sota els valors de la mutualitat, transparència i equitat. Mostrarem com mutualitats i cooperatives del món assegurador impulsen un sector assegurador ètic alternatiu al model tradicional i utilitzen el segell europeu EthSI per mostrar-ho.

Xerrada: Com impacten les entitats financeres al Sud?

Organitza: Campanya Banca Armada

DIA: Dissabte 27

HORA: 11.30h-12.30h

LLOC: Sala Pep Manté

Participen: Campanya Banca Armada, GRAIN, Oikocredit.

Modera: SETEM Catalunya

Les entitats financeres convencionals inverteixen en negocis que tenen greus impactes a països del Sud. En aquesta taula rodona volem parlar del cas de l’acaparament de terres i de l’impacte social i ambiental de moltes d’aquestes activitats, així com de la violència i les migracions vinculades a la indústria de l’armament. També parlarem del cas contrari, les entitats financeres que inverteixen en projectes socials amb impactes positius.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s