El comerç just i les finances ètiques a la IV Fira de Consum Responsable de Barcelona

A la Fira, que se celebra del 21 de desembre al 4 de gener a Plaça Catalunya (Barcelona), la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica tindrem paradeta pròpia i presentarem les principals dades del darrer Informe del Comerç Just a l’Estat espanyol.

Copy of DSC06233.jpg

Del 21 de desembre al 4 de gener la plaça de Catalunya serà l’escenari de la quarta edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, en la qual participaran entitats, empreses i projectes de l’àmbit del consum responsable i l’economia social i solidària.

Nosaltres hi serem presents amb una parada de la campanya on hi trobareu els productes més habituals del Comerç Just, així com cistelles i regals. També podreu informar-vos sobre les diferents alternatives de la banca ètica i dels serveis que ofereix.

En la presentació de la Fira, dijous 20 de desembre a les 12:00h a l’Espai de Consum Responsable, presentarem també les principals dades de l’Informe del Comerç Just a l’Estat espanyol 2017, que il·lustra el creixement constant en vendes des de fa 10 anys d’aquest sector. Serà Maria Fernández, portaveu de Som Comerç Just i Banca Ètica, responsable de projectes d’Alternativa 3 i membre de la junta de la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ), qui presentarà l’informe, i ho farà amb el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, que explicarà les novetats de la fira d’enguany i amb Marta Almirall, de l’ICUB, que presentarà el programa d’activitats a l’interior de la plaça.

A més, Eduard Sagrera, un altre dels portaveus de Som Comerç Just i Banca Ètica i membre d’Oxfam Intermon, participarà en directe al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio el diumenge 23 de desembre al matí per aprofundir en les principals dades de l’informe.

Cal recordar que deixar-nos portar pel consum induït propi d’aquestes dates agreuja l’explotació laboral i els problemes medioambientals arreu del món. És per això que cal tenir sempre un punt de vista crític i conscient sobre el consum de productes i serveis que fem, preguntant-nos què és el que realment necessitem i quines condicions laborals i medioambientals hi ha al darrere d’aquests articles i empreses. En aquest sentit, les campanyes Roba NetaBanca Armada o Electronics Watch ens ajuden a conèixer aquesta realitat d’explotació mundial; per altra banda, les campanyes Som Comerç Just i Banca ÈticaPam a Pam ens ajuden a conèixer les alternatives existents des de l’economia solidària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s