Cafè Tertúlia: Petits productors de Comerç Just i Finances Ètiques

cartell_finances_9M

Els productes de Comerç Just ens garanteixen que han estat produïts respectant els drets humans i laborals, pagant un salari digne i sense malmetre el medi ambient. Però com podem conèixer les condicions de producció reals de productes tan quotidians com el cafè, el cacau o el sucre? Quins segells o certificacions hi ha? Què ens diu cada tipus de segell?

De tot això en parlarem amb en Jerónimo Pruijn, Director Executiu del Símbolo de Pequeños Productores (SPP), un segell internacional que identifica els productes de Comerç Just elaborats per autèntiques organitzacions democràtiques i autogestionàries de petits productors, produïts sota criteris de sostentabilitat econòmica, social, cultural i ecològica, i comercialitzats sota condicions justes.

Tal com expliquen des del propi SPP, aquest no és un simple segell, és una forma diferent de millorar les perspectives de vida i benestar a través del treball col·lectiu i corresponsable entre els petits productors, les persones consumidores i altres actors del mercat i de la societat.

Per altra banda, les Finances Ètiques són un dels principals aliats de les organitzacions de Comerç Just, incloent les de petits productors, ja que els proveeixen d’accés a crèdits. En molts casos aquests crèdits, difícils d’obtenir a la banca convencional, permeten a aquestes organitzacions poder prefinançar el cost de les collites o bé dur a terme millores en els equips i eines de producció i processament dels seus productes.

En aquesta sessió coneixerem el cas d’Oikocrèdit, una de les principals entitats de Finances Ètiques que donen suport al Comerç Just arreu del món, i com des del nostre dia a dia, també amb els nostres estalvis, podem donar-hi suport.

L’Aquesta xerrada està organitzada per OikoCrèdit Catalunya i LaCoordi – Comerç Just i Finances Ètiques, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona. L’activitat forma part de la programació de la Setmana del Consum Responsable organitzada per l’Espai Consum Responsable de l’Ajuntament de Barcelona.

*L’acte és obert al públic i gratuït, però cal inscriure’s enviant un correu a catalunya@oikocredit.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s