Campanya 2019: Posa el filtre lila! Per la igualtat, tria Comerç Just


Cartell2019_baixaArriba el mes de maig i LaCoordi llancem la XX Campanya pel Dia Mundial del Comerç Just, que porta per títol “Posa el Filtre Lila! Per la igualtat, tria Comerç Just!”. Aquest any volem mirar el Comerç Just i les Finances Ètiques amb les ulleres liles del feminisme.

La bretxa salarial de gènere a nivell mundial és del 23%. A Catalunya, les dones ingressen de mitjana 5.500€ menys a l’any que els homes. Volem denunciar aquesta realitat i posar sobre la taula que hi ha alternatives econòmiques que, des del Comerç Just, les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària, respecten la igualtat de gènere laboral, la presa de decisions equitativa i igualitària i el respecte per la sostenibilitat ambiental.

Enguany la campanya pel Dia Mundial del Comerç Just tindrà 2 moments importants:

  • 3 de Maig (18:30h, Espai Consum Responsable):

Taula rodona: “Els impactes de les polítiques comercials i d’inversió en les dones i les alternatives des del Comerç Just i les Finances Ètiques”.

Hi participaran:

  • Rosa Ortiz, membre de la campanya No als Tractats de Comerç i d’Inversió. Autora del llibre A qui beneficien els tractats de comerç i inversió? Una anàlisi amb perspectiva feminista, escrit per ella i Cristina Pina.
  • Maria Mercedes Alemán, responsable de comunicació d’Aldea Global a Nicaragua. Experta en projectes i campanyes de Gènere, Desenvolupament i Comunicació.
  • Maria Fernández, presidenta de LaCoordi. Presentarà l’informe Models d’activitat comercial que apoderen les dones: perspectives i inspiració de les organitzacions de Comerç Just, realitzat per l’Organització Mundial del Comerç Just en el marc del projecte europeu “Trade Fair, live Fair”.
  • Clara Soler, de Fiare Banca Ètica. Explicarà com les Finances ètiques poden ser una eina local i global per a l’apoderament de les dones.

Presenta: Carme Gual, Directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

taula_rodona.jpg

  • 4 de Maig (10 a 14h, Mercat de Sant Antoni de Barcelona, carrer Comte d’Urgell amb Manso)

Acte Central pel Dia Mundial del Comerç Just

En aquest acte presentarem la Caravana pel Comerç Just i les Finances Ètiques, que recorrerà el territori català amb productes de Comerç Just, informació sobre Comerç Just i Finances Ètiques, una exposició itinerant i moltes més sorpreses! Durant la jornada del 4 de maig,  comptarem amb jocs i tallers de Comerç Just per a infants, podreu veure una exposició de Comerç Just i Finances Ètiques amb perspectiva de gènere i participar d’una acció per xarxes socials amb el photocall “Posa el filtre lila”. Comptarem també amb una la presentació de l’obra de Teatre Fòrum “Quin futur tenen els Rosell?”, realitzada per l’associació La Xixa Teatre, que preten visibilitzar l’impacte sobre els drets de les dones del comerç capitalista. També comptarem amb un vermut amenitzat amb una punxadiscos (PD) de música feminista!

 

A més dels actes centrals a Barcelona, són molts els municipis catalans que se sumen a la campanya per realitzar activitats als municipis per fomentar el comerç just i les finances ètiques i posar també el filtre lila. Trobareu tota la informació (que anirem actualitzant) a l’apartat d’Activitats als municipis del web.

Aquesta campanya està liderada per LaCoordi,  la Coordinadora pel comerç Just i les Finaces Ètiques a Catalunya. Es tracta d’una nova organització de segon grau formada per les següents entitats: SETEM CatalunyaOxfam IntermonAlternativa 3Fiare-Banca ÈticaFETS-Finançament Ètic i Solidari i la Xarxa d’Economia Solidària (XES). Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Tarragona. A més, també hi col·laboren La Xixa Teatre, TV3, Betevé, el diari Ara, la Directa, Abacus i MouTV.

Us convidem a llegir el manifest 2019 i a adherir-vos a la campanya.

També podeu omplir aquest formulari per organitzar actes als vostres municipis per difondre el Comerç Just, les Finances Ètiques i l’Economia Solidària amb perspectiva feminista. També a seguir l’etiqueta #FiltreLila per xarxes socials!

Posa el #FiltreLila! Per la igualtat, tria Comerç Just

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s