Montcada i Reixac posa també el filtre lila a la campanya pel comerç just

L’acte central serà el 8 de juny, amb motiu de la Festa Major

600_auto__agenda_2019-05_posa-filtre-lilaMontcada i Reixac se suma a la campanya de LaCoordi i també dedica la seva campanya pel Comerç Just d’enguany a la igualtat de gènere.

L’acte central del programa serà la fira que es farà el 8 de juny, amb motiu de la Festa Major, i el primer acte és una exposició sobre la producció del calçat.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa una nova edició de la campanya del comerç just, enguany vinculada a la iniciativa ‘Posa el filtre lila! Per la igualtat, tria comerç just. En aquest sentit, el consistori s’ha adherit a aquesta acció, promoguda per LaCoordi, amb la qual es vol crear un espai de confluència i treball de tothom qui defensi un nou model econòmic alternatiu al sistema capitalista.

La primera activitat del cicle 2019 a Montcada i Reixac és una exposició fotogràfica que es podrà visitar al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn) del 2 al 16 de maig. Es tracta de ‘Cuir i calçat a Bangladesh’, una mostra de SETEM Catalunya, amb imatges i testimonis sobre les condicions de vida i treball dels treballadors i treballadores del districte de Hazaribagh del país asiàtic, on es processa cuir i es produeix calçat. L’exposició denuncia com la globalització de la producció de calçat ha comportat que aquest mercat es fabriqui a països considerats de rendes baixes, amb condicions socials i sanitàries de cap mena. La mostra dona a conèixer la dura realitat d’homes, dones i infants dedicats a aquesta tasca, alhora que demana un consum més just, transparent i sostenible.

Al juny tindrà lloc bona part de les activitats del programa. El dia 6 es farà un taller d’amulets de flors seques i de coixinets relaxants, al Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10). El plat fort serà la jornada dedicada al comerç just amb motiu de la Festa Major de Montcada i Reixac, el 8 de juny. Durant tot el dia, al carrer Major, hi haurà jocs de gran format, tallers infantils, un taller d’horticultura, un altre d’amulets, un d’estampació de bosses i un altre de mandales, a més d’un racó de contes. El 19 de juny hi haurà un taller de caire familiar al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn), sobre plantes remeieres i el dia 27, un taller de sabons naturals, al Casal de la Mina (Av. De la Unitat, sn). Per als tallers als equipaments caldrà fer inscripció prèvia, contactant amb cada espai.

Activitats a Montcada pel Comerç Just:

  • 13 de Maig

18h- Centre Can Sant Joan.

Taller de xocolata de Comerç Just.

Organitzat: Ajuntament de Montcada i Reixac i Alternativa3.

  • 22 de Maig

17.30h – Centre Obert Infantil la Ribera.

Taller de xocolata de comerç just.

Organitza: Ajuntament  de Montcada i Reixac.

  • 8 de Juny

Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques, a la fira de solidaritat, proximitat i ecològic.

Organitza: Cooperació i Solidaritat Ajuntament Montcada i Reixac.

 

A l’octubre hi haurà més activitats del programa sobre el comerç just!

Consulta la resta d’activitats als municipis aquí!

Si vols organitzar activitats de la campanya al teu municipi en qualsevol moment de l’any, entra aquí i t’ajudarem amb recursos i idees!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s