Balaguer presenta la Campanya Posa el Filtre lila a les terres de Lleida

El proper 25 de maig a Balaguer es celebrarà la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques, emmarcada a la campanya Posa el Filtre Lila! Per la igualtat, tria comerç just.

El Passeig de l’estació acollirà de 10 a 20 hores la proposta, organitzada per l’Associació de dones solidàries Dona Pas, en col·laboració amb l’associació Chaba Al Amal associació de joves musulmans de les terres de Lleida, la Coordinadora d’ONG i altres moviments solidaris de Lleida, Sempre Viva La Noguera, l’Ateneu cooperatiu Ponent Coopera, Il·lusions alternativa global, el sindicat popular Vendedores Ambulantes Top Manta, Alternativa3, Volem Fruita amb Justícia Social, Votar es un Derecho, Oxfam Intermón i Bon Àrea, amb el suport de l’Ajuntament de Balaguer.

Durant tot el dia hi haurà estands solidaris al mercat vell, Il·lusions vending amb cafè ecològic de comerç just d’Alternativa3 per a empreses, institucions i entitats, venda de productes de comerç just, estands del Sindicat Popular de Venedors Ambulants Top Manta, jocs per als més petits i exposicions de comerç just.

A més, al llarg del matí podreu participar a un seguit de documentals que posen sobre la taula el debat al voltant dels drets socials i laborals, així com la denúncia de les violències masclistes al comerç internacional.

Programa

De 11 a 12h: Tens dret a votar però no vols? Vols votar però no tens dret a vot? Votar és un dret, vine i podràs cedir o rebre el teu vot per les eleccions del proper 26 de maig.

De 12h a 13h: Drets Socials i Laborals de les persones temporeres i immigrades amb Gemma Casal de Fruita amb Justícia Social.

A les 13h visionat de Documental Perdre el Fil, on es visibilitza les condicions de les treballadores que produeixen la roba al Marroc.

A les 16:30h s’inicia la tarda amb el Documental Fabricando Mujeres, on es visibilitzen les violències masclistes darrera el consum.

A les 17h es farà el taller d’henna per Chabab Al Amal.

A les 17:30h hi haurà el conte contes “C de cacau. On i com es cultiva el cacau?” amb Anna Bertram de Sempreviva

A les 18h es farà la xocolatada de comerç just a càrrec d’Intermón Oxfam i a les 18:20h la lectura de manifest per la campanya pel comerç just i les finances ètiques, Posa el filtre lila, Per la igualtat, tria comerç just!

18:30h es farà la Presentació de Ponent Coopera per l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida amb Marcel Vidal.

I per finalitzar, a les 19:30h concert de percussió reggae de Amdy Fall & Jalaban Roots!

Consulta la resta d’activitats als municipis aquí!

Si vols organitzar activitats de la campanya al teu municipi en qualsevol moment de l’any, entra aquí i t’ajudarem amb recursos i idees!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s