LaCoordi intercanvia experiències de l’Economia Solidària a Tunísia

El 18 i 19 de juny vam participar al Taller d’intercanvi d’experiències que va tenir lloc a Tunísia entre les regions de Tànger-Tetuan-Alhoceima del Marroc, la regió de Sousse-Tunísia i Catalunya. Aquestes jornades estan enquadrades en el marc del projecte: «La valorització de les dones joves al Mediterrani, un sector clau per l’estimulació de l’ESS» de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Gouvernorat de Sousse.

L’objectiu d’aquest taller era fer un intercanvi d’experiencies d’ESS entre els tres països, buscant bones practiques i sinergies entre les diferents iniciatives. El primer dia varem buscar una definició conjunta de l’ESS, trobant punts en comú en els valors que associem a l’ESS des de les diferents perspectives presents a la reunió, destacant sobretot la dignitat i la col·laboració. Vam contribuir a la discussió sobre la creació d’un ecosistema favorable a l’ESS i presentar les estratègies de promoció de l’ESS des de la societat civil i les pròpies entitats a Catalunya.

Per Tunísia, el Gouvernorat de Sousse va exposar les iniciatives a les quals donen suport des dels diferents sectors municipals, sobretot en el sector agroecològic i d’artesania. Per la seva part, IesMed va presentar el seu projecte CitESS a Mahdia i Sidi Bouzid i va explicar diferents iniciatives pioneres que estan promovent per tot Tunísia, des de projectes de comercialització col·lectiva o una revista comunitària per promoure l’ESS.

Pel Marroc la Regió de Tanger-Tetouan-Alhoceima va presentar la Casa de l’Economia Social i Solidaria, que dona suport a noves iniciatives d’ESS a la regió, i representa una oficina única per a donar informació i suport a les estructures de l’ESS, i per a la promoció del sector. També es va presentar l’observatori regional de l’ESS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s