Cooperatives i Comerç Just, dos models que tenen molt en comú

Prop de la meitat de les organitzacions productores de Comerç Just adopten la forma de cooperatives. No és estrany que això passi ja que els moviments del cooperativisme i del Comerç Just comparteixen molts valors. Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Cooperatives, el primer dissabte de juliol, podeu llegir al web de la Coordinadora Estatal de Comercio Justo testimonis de diverses persones membres de cooperatives de Comerç Just que parlen de la seva trajectòria i experiència.

Al fil d’aquesta commemoració, Nacions Unides ressalta que “atès que les cooperatives es centren en les persones, i no en el capital, no perpetuen ni acceleren l’acumulació de capital, sinó que distribueixen la riquesa d’una forma més justa”. Així mateix també destaca el paper de les cooperatives en l’avanç del desenvolupament sostenible: “En un moment en què la desigualtat creix al món, és bo recordar que hi ha altres solucions. Les cooperatives són un dels principals models que inclouen els aspectes de desenvolupament sostenible en els seus fonaments”.

El funcionament democràtic, la transparència, el treball col·lectiu, la dignificació de les persones o el tracte just i equitatiu són alguns dels valors i plantejaments bàsics que comparteixen el moviment cooperativista i el Comerç Just.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s