Nou informe: Per una producció del cacau sostenible

La majoria de les persones que conreen cacau segueixen vivint en la pobresa. A Costa d’Ivori, principal país productor, les famílies cacaocultoras cobren, de mitjana, ingressos que no arriben a el 37% de la renda mínima de subsistència. Aquesta és una de les conclusions de l’informe “Cap a la sostenibilitat de les cadenes de subministrament de l’cacau: opcions de regulació per a la UE” editat en castellà per la Coordinadora Estatal de Comerç Just i impulsat a Catalunya per LaCoordi.

L’informe sosté que, mentre que el mercat global de la xocolata -estimat en uns 103.000 milions de dòlars i cada vegada més concentrat en menys empreses- creix a un ritme de el 7% anual, la pobresa de les famílies augmenta junt amb altres problemàtiques com ara el treball infantil o la desforestació.

A banda de l’anàlisi i les dades crítiques del sector, aquest informe també planteja una sèrie de mesures dirigides a la UE -principal consumidor de la xocolata- per afavorir cadenes de subministrament de cacau més sostenibles i humanes.

Pots consultar-lo complet aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s