El 9 de maig de 2020 celebrem el Dia Mundial del Comerç Just

Enguany, el Dia Mundial del Comerç Just se celebrarà el 9 de maig. En aquesta ocasió, proposem centrar-nos a aprofundir en els principals valors del Comerç Just, desmuntant els mites que sovint se senten al voltant del model econòmic que defensem. Parlarem de qüestions com ara costos i preus, les garanties i certificacions, les diferències amb el “greenwashing” de les grans empreses, etc.

Com cada any, impulsarem una campanya comunicativa i facilitarem material per a tots aquells municipis i entitats interessades a organitzar activitats per commemorar el dia mundial. El material estarà disponible al web a mesura que estigui acabat i recordeu que podeu consultar el nostre catàleg on trobareu propostes ben diverses sobre comerç just, les finances ètiques i l’economia solidària.

També animarem municipis, entitats i escoles a adherir-se al manifest de la campanya i a informar-nos de les activitats que organitzen per tal de poder difondre-les per tots els nostres canals.

El 12 de maig, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, dinamitzarem -conjuntament amb Drac Màgic- una sessió-debat sobre comerç just a la Fimoteca de Catalunya amb alumnes de 1r i 2n d’ESO, que hauran treballat la temàtica a les aules prèviament i ho continuaran fent a posteriori. Segurament aquesta activitat és replicarà a Girona, quan tinguem més informació us la farem saber.

Finalment, us recordem que aquest 2020 LaCoordi està centrant bona part dels seus esforços a articular el moviment de comerç just en el marc del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) que se celebrarà del 25 al 28 de juny a Barcelona. Per això, aprofitarem el dia mundial per escalfar motors de cara al fòrum i demanarem la col·laboració de totesles entitats que fa anys que promocioneu el CJ a Catalunya per fer un muntat audiovisual d’impuls del moviment.

Aviat tindrem més detalls de tot plegat. Seguim treballant per al Dia Mundial, per a l’FSMET i per estendre el Comerç Just!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s