L’Agència de Cooperació renova el seu suport a LaCoordi

El proper mes de juny iniciem un nou projecte per seguir impulsant el Comerç Just (CJ), les Finances Ètiques (FE) i l’Economia Social i Solidaria (ESS) a Catalunya amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

El projecte “Apuntalem el moviment d’economia social i solidària a Catalunya des d’una perspectiva local-global” vol contribuir a reduir les desigualtats i enfortir el respecte global pels Drets Humans a través del impuls de les economies transformadores amb perspectiva nord/sud. El nou projecte, vigent per un any, neix amb la vocació de continuar eixamplant el moviment del comerç just i les finances ètiques a Catalunya, per tal de denunciar les injustícies i les vulneracions dels Drets Humans en les cadenes de subministrament i les relacions comercials globals, i ressaltar el rol de les alternatives econòmiques com mecanismes de canvi social.

El projecte s’adreça a la ciutadania en general i al jovent de Catalunya en particular, amb una estratègia comunicativa on s’emfatitzaran els principis del CJ i les FE així com la seva capacitat per combatre l’emergència climàtica. A més, es focalitza especialment en els joves per tal d’implicar-los en el conjunt de processos per incrementar les seves capacitats en la presa de decisió fonamentada, crítica i transformadora, tant pel que fa al seu consum quotidià com a la seva capacitat d’acció social al seu entorn directe. En concret, el projecte incorpora campanyes de sensibilització específiques amb diverses propostes dinàmiques i interactives, així com l’elaboració d’un informe temàtic sobre Jovent i Comerç Just a Catalunya.

Per altra banda, el projecte compta una línia específica de treball en xarxa per impulsar la cohesió del moviment del CJ i les FFEE a escala local, estatal i internacional. En primer lloc, s’impulsarà un procés estratègic i territorial, per enfortir l’espai de difusió i articulació de les economies transformadores amb perspectiva Nord/Sud a Catalunya. I en segon lloc, s’organitzaran trobades d’intercanvi d’experiències entre les entitats locals i internacionals, per exemple en el marc del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores -que tindrà lloc virtualment al juny 2020 i celebrarà una segona trobada a l’octubre – i l’apropament entre el teixit d’ESS local i les entitats de CJ i FE.

El projecte busca alhora incidir sobre les institucions públiques catalanes posant al seu abast eines i recursos per ampliar la compra pública ètica i les economies transformadores amb perspectiva global a Catalunya. A través de l’impuls de la iniciativa europea Ciutats pel Comerç Just, s’iniciaran processos per enfortir el vincle amb el teixit local i els ens municipals.

El treball que vol impulsar LaCoordi, amb aquest nou projecte respon a la necessitat de visibilitzar la relació entre el comerç just, l’economia solidària i les finances ètiques i el seu impacte social i ambiental a escala local i global, i com, aquests tanquen el cercle de vida econòmica des d’una perspectiva que posa al centre la vida de les persones i el planeta. LaCoordi vol ser l’espai de transferència de coneixement dels vincles entre els models d’impacte social i ambiental positiu de les economies transformadores amb visió nord/sud.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s