1er CONCURS ESTATAL DE CIUTATS I POBLES PEL COMERÇ JUST, ÈTIC I SOSTENIBLE

IDEAS (Iniciatives d’Economia Alternativa Solidària) convoca el 1er Concurs Estatal de Ciutats i Pobles pel Comerç Just, Ètic i Sostenible, dins del projecte “Ciutats pel Comerç Just: sostenibilitat i equitat comercial per contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible”. 

La teva localitat està compromesa amb la sostenibilitat, el comerç local, just i ecològic? 

Amb aquest concurs volen reconèixer i visibilitzar les bones pràctiques realitzades pels municipis de tota Espanya a favor d’un consum responsable en l’àmbit social, institucional i empresarial, i que donin suport a un model de desenvolupament sostenible que posi les persones i el medi ambient al centre.

Amb la crisi que estem vivint i les que vindran, hem de mostrar més que mai que l’economia social i solidària és l’opció per a la recuperació social i econòmica i per construir un model més resilient. Amb aquest projecte es vol reforçar la coherència política amb els compromisos de l’Agenda 2030, ja que els èxits dels municipis en els pilars socials, econòmics i ambientals d’un model de comerç i consum que posa la vida al centre afecten directament al compliment dels ODS 12 i altres Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Pot participar en el concurs qualsevol entitat pública, ONG, associació veïnal, empresa de l’economia social i solidària, agrupació d’entitats… que hagi desenvolupat bones pràctiques en els darrers tres anys en alguns dels següents àmbits:

  • Iniciatives innovadores de sensibilització i educació en consum responsable i Comerç Just, ètic i sostenible.
  • Compra pública ètica i sostenible.
  • Iniciatives de suport a la producció i comerç local, ecològic i Just.
  • Accions de suport o col·laboració directa amb productors i productores de Comerç Just.

Trobaràs tota la informació per participar-hi en el següent enllaç: 

Anima’t a presentar la teva iniciativa i que serveixi d’inspiració i motivació per a altres municipis! Tens temps fins el 12 de setembre de 2020 a les 22h.

Pensa globalment, actua localment!

Aquest projecte compta amb el suport i el finançament de l’AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament) i la col·laboració de REASWFTO Amèrica LlatinaFairtrade Ibérica, la FEMP i la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s