Nou informe: El comerç just a Catalunya

L’informe El comerç just a Catalunya pretén visibilitzar l’estat del moviment del comerç just al nostre país, entès com a moviment que impulsa la justícia social global en el marc de les economies transformadores, i analitzant les seves tres dimensions principals (comercialització, incidència política i mobilització).

Per elaborar-lo, s’ha realitzat un estudi sobre la situació econòmica i social del moviment del comerç just a Catalunya, amb les dades cedides per les importadores que operen a Catalunya (Alternativa3, Oxfam Intermón, Ideas-Comercio Justo, Taller de Solidaridad, Fundació Vicente Ferrer
i Equimercado), així com les entitats de comerç just que impulsen la comercialització, projectes de sensibilització i programes de cooperació específics amb contraparts al Sud global.

També s’ha inclòs informació relativa a les campanyes d’incidència política i mobilització que fa dècades que es duen a terme a Catalunya gràcies al treball en xarxes d’activistes i voluntaris, associacions, botigues i comercialitzadores, i administracions públiques.

Per acabar, apuntem tot un seguit de reptes que el moviment ha d’encarar per seguir fent camí a Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s