Impulsem Ciutats pel Comerç a Catalunya

Per aconseguir que les institucions públiques catalanes augmentin el seu compromís amb un model econòmic internacional fonamentat sobre principis de justícia social, engeguem un nou projecte a Catalunya de la mà d’Ideas: Ciutats pel Comerç Just.

Us pregunteu què és una Ciutat pel Comerç Just? És un municipi que apropa la realitat dels petits grups productors i els productes de Comerç Just a la ciutadania a través del sector públic, els comerços i restaurants, empreses, escoles i teixit associatiu.

L’any 2001 la ciutat de Garstang al Regne Unit es va autoproclamar primera Ciutat pel Comerç Just del món. Anys abans, un grup de voluntaris i voluntàries d’aquesta localitat es van mobilitzar per garantir que el comerç just fos present en les seves cafeteries, restaurants i escoles.

Des d’aleshores més de 2000 municipis de tot el món han aconseguit el títol de Ciutats pel Comerç Just (Fair Trade Towns), i 33 països s’hi han involucrat. Londres, París, Brussel·les, Equador, Melbourne, Madrid o Bilbao són algunes de les capitals que ja han rebut el títol, resultat de tot un seguit de compromisos amb el Comerç Just, però també d’altres localitats més petites com ara Oriola (Alacant), Puerto Real (Cadis) o en l’àmbit internacional Arroyos y Esteros (Paraguay), Menjez (Líbano), Kumamoto (Japón), New Koforidua (Ghana) o Wolfville (Canadá). A l’estat espanyol, 18 localitats ja formen part del projecte i l’objectiu és seguir sumant compromisos per reforçar el Comerç Just.

Fa uns dies, les companyes d’Ideas van presentar al Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores el projecte, seleccionat pel jurat com a bona pràctica en l’àmbit sociopolític. Si us vau perdre la presentació en directe, aquí la teniu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s