Activitats als municipis 2017

Activitats en el marc de la XVIII edició de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica.

Valls, Plaça de la Zeta
1 d’abril tot el dia: Install Party d’Alternatives en el marc de la Troba de Casals del Camp, amb la participació de CoopCamp, Eticom-Som Connexió, Som Energia, HackLabValls, Grup de Consum La Bajoca, FIARE. Organitza: Casal Popular La Turba.
La Seu d’Urgell, Institut Joan Brudieu
6 d’abril de 10:30h a 11:30h: Presentació del projecte Il·lusions Vending, empreneduria en l’Economía Solidària.Organitza: IL·LUSIONS (Alternativa Global)
Sant Cugat del Vallès, Plaça Barcelona
21 d’abril tot el dia: exposició i Taller “L’estenedor de les injustícies”. Organitza: ERC
Sarrià-Sant Gervasi (Barcelona) Placeta de Can Garriga
22 de abril de 13h a 18h: Mostra d’Economia Social i Solidària. Organitza: Associació Cultural Casa Orlandai.
Esplugues de LLobregat, Centre Cultural Robert Brillas
6 de maig: 11h inauguració de la festa amb grup de percussió; 11:20h lectura del manifest; d’11h a 14h venda de productes i paradetes de diferents entitats solidàries, construcció d’un mur de caixes on grans i petits poden deixar un missatge; 12:30h entrega de premis del concurs de dibuix temàtic per a les escoles del municipi; 13h concert musical. Organitza: Ajuntament d’Esplugues i Fundació Santa Magdalena
Vic, Passatge Gaudí 14
6 de maig a la Botiga de Comerç Just Oikia: venda de productes, exposició, fira d’entitats. Organitza: OIKIA (Càrites, Casal Claret i Associació Tapis).
Montcada i Reixac, Plaça Bosc (barri Can Sant Joan)
7 de maig de 10h a 14h: activitats infantils, venda de productes, teatre, exposició, tallers, fira d’entitats. Organitza: Ajuntament de Montcada i Reixac, Setem, Fundació Grup Tercer Món, Mataró Creu Roja, Montcada Solidària, Tazumal, Proide, Taarof Bi Salam, etc.
Mataró, Mercat Setmanal de Pla d’en Boet, Carrer Francesc Layret, 47
13 de maig de 10h a 13h. Venda de productes, activitats infantils i concert. Organitza: Fundació Grup Tercer Món Mataró.
Sant Boi de Llobregat, Plaça Catalunya
13 de maig al matí: activitats infantils, venda de productes, teatre, tallers, fira d’entitats. Ajuntament i diverses entitats del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat.
Banyoles, Plaça Major
13 de maig d’11h a 20:30h: activitats infantils, venda de productes, concert, teatre, exposició, fira d’entitats. Organitza: Botiga de Comerç Just Can Butinyà, Col·lectiu de Dones Cristianes de Banyoles, Banyoles Solidària, Trabajo y Dignidad, Coordinadora de Consum Responsable.
El Guinardó (Barcelona)
13 de maig d’11h a 14h (lloc per confirmar): trobada de grups de consum del barri, exposició “Els bancs passen factura”. Organitza: grup de consum Ecorocaguinarda.Més informació: AAVV Joan Maragall – Guinardó. Carrer La Bisbal nº 40-42
Àger, Plaça Major
13 de maig de 18h a 20h: venda de productes de comerç just. Organitza: Associació de dones de la vall d’Àger.
Barcelona, Passeig de Gràcia amb C/València
13 de maig 21h. Ruta guiada pels horrors del comerç internacional. Organitza: SETEM Catalunya, Alternativa3, Oxfam Intermón, FIARE, FETS, XES.
Molins de Rei
19 de maig a les 18h: cercavila des de la plaça de l’Ajuntament fins a la plaça del Palau on es realitzarà un berenar amb productes de comerç jus. Dissabte 20 de maig a la plaça del Palau: festa de la solidaria i lectura del manifest.
Calella, Plaça de l’Església
20 de maig, tot el dia: mostra d’entitats, servei de bar, degustació i venda de productes de Comerç Just, activitats i jocs d’arreu del món.
· 12.00 h, hora del conte “Sota el mateix sostre” a càrrec de Sílvia Serra
· 14.00 h, dinar popular a càrrec de l’Associació Sant Quirze
· 16.00 h, Espectacle infantil “Pettit Karibu”
· 18.00 h, música en viu a càrrec de Funk Manchu
· 20.00 h, lectura del manifest de la Quinzena Solidària 2017 i sorteig de regals.
Organitza: Consell de Solidaritat de l’Ajuntament de Calella.
Tarragona, Rambla Nova
24 d’abril a les 19h a la sala de graus de la URV: presentació del documental “The voice of workers”.
10 de maig a les 19h a l’Antiga Audiència: presentació de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica + Taula rodona amb Àlex Guillemón (Entrepobles), Luci Mendoza (Comitè Oscar Romero), Jordi Calvo (Centre Delàs), Stop Mare Mortum, Tais Bastida Aubareda (SETEM Catalunya).
19 de maig a les 20h a la Rambla Nova amb el C/Unió: Ruta guiada pels horrors del comerç internacional.
20 de maig tot el dia a la Rambla Nova: fira d’entitats, xerrades, activitats infantils, concerts, Install Party d’Alternatives, dinar popular, exposicions, etc.                                        Organitza: SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Una Finestra al Món, El Sueño de la Campana, Hammada, Mans Unides, TGNU, GuifiCamp, ADICAE, URV Solidària, Fundació Vicente Ferrer, Comitè de Solidaritat Oscar Romero, Enginyeria Sense Fronteres, Xarxa ECO.

 

Sant Andreu (Barcelona) Canòdrom Parc de Recerca Creativa

20 de maig a la tarda Festa del Comerç Just i la Banca Ètica: xerrades, tallers, fira d’entitats, altres activitats. Taller “Què hi ha darrera dels mòbils”. Organitza: Consell de Solidaritat i Cooperació Internacional Districte Sant Andreu.

Manlleu, Espai Solidari (Carrer del Comte 4)
25 de maig a la tarda: venda de productes i concert. Organitza: Espai Solidari, Hort Viu, Forn de pa l’Om.
Sabadell

27 de maig, lloc per confirmar, en el marc de la 2a Fira d’economia social i solidària del Vallès. Organitza: Ajuntament de Sabadell, entitats del Consell de Solidaritat i entitats del sector de l’economia social i solidàri.

Terrassa, Mercat de la Independència

27 de maig de 10h a 13.30h degustació gratuïta de productes de comerç just; actuació musical a càrrec de la Companyia Roger Canals; venda de productes, exposició “Estira del fil”; pilar dels Minyons de Terrassa pel comerç just.
Organitza: Oxfam Intermón i Alternativa3. Amb la col·laboració de: Ajuntament de Terrassa, Terrassa Solidària, Mercat de la Independència, Diputació de Barcelona.
Castelldefels, Plaça de l’Església i pati de l’Edifici de la República
27 i 28 de maig, en el marc de la Fira de Sant Ponç: estands de les entitats del Consell Municipal de Pau i Solidaritat, amb ACCIÓN ALEGRA, ATTA i IBN BATUTA.
Al pati de l’Edifici de la República: tallers de sensibilització de la Campanya “La Revolució de les Butxaques” sobre comerç just i banca ètica. Els participants rebreu una mostra de productes de comerç just.
Sitges, Edifici Miramar
28 de maig d’11h a 20h: Festa del Comerç Just i la Banca Ètica amb xerrades, venda de productes, activitats infantils, videofòrum, exposició, concert, XVI FIRA d’entitats solidàries de Sitges a “La Torreta”, altres activitats. Organitza: SETEM-Catalunya, Sitges Solidari, Banc del Temps, Sitges Voluntaris Socials, Oikocrèdit-Catalunya, Creu Roja Sitges. Ajuntament de Sitges (Regidoria de Benestar i Família)
Sant Quirze del Vallès, Parc de les Morisques
28 de maig d’11h a 14h:
• Estands de venda de productes de comerç just, estands de les ONG locals.
• Tallers i jocs infantils relacionats amb el comerç Just i la Banca Ètica: – Jocs gegants – Taller “ La xocolata” – Taller “ La fàfrica dels desitjos” – Taller de Pintar Somriures.
• Tastet gratuït del cafè Sant Quirze.
• Gravació en directe d’un especial sobre la festa per la programa de ràdio “ Som Solidaris”.
• 12h: Lectura del manifest de la festa i lliurament de premis del concurs literari de contes Solidaris i de Poesia.
• 12:30 h Espectacle musical: “Cooperem o competim?”
Organitza la Mesa de Solidaritat: Ateneu del Món, ONG Nuevos Pasos, Cooperación y Ayuda, Acció Solidària del Vallès, ONG Fundació Benèfica Privada Quetzal, Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.
Manresa, Plaça Sant Domenec
3 de juny d’11h a 21h en el marc de la Fira d’Economia Social i Solidària: xerrades, activitats infantils, venda de productes, exposició, tallers, fira d’entitats. Organitza: Consell Municipal de Solidariat Ajuntament de Manresa, Assoc. Josep M Cunill i Solà pel consum responsable i el comerç just al Bages.
El Prat de Llobregat, Plaça Catalunya
10 de juny de 18h a 21h: tallers. Organitza: Ajuntament del Prat de Llobregat
Sant Adrià de Besòs
10 de juny, matí de 10h a 13h a la Plaça del Mercat, tarda de 17:30h a 21h a la Plaça de la Vila: activitats infantils, venda de productes, teatre, tallers, fira d’entitats. Organitza:  Regidoria de Solidaritat i Cooperació, Ajuntament de Sant Adrià de Besòs
La Pobla de Segur, Recinte firal
17 de juny tot el dia: venda de productes de comerç just. Organitza: Entrepobles Pallars
Tremp, Recinte firal
6 de juliol, tot el dia: venda de productes de comerç just. Organitza: Entrepobles Pallars.
Organitza activitats de la campanya al teu municipi en qualsevol moment de l’any, t’ajudarem amb recursos i idees!
ALTRES ACTIVITATS
– Fira de Comerç Just a Castelló el 20 de maig.
– Fira de Comerç Just a Alacant el 21 de maig.
– Fira de Comerç Just a València el 28 de maig