Festa 2015

En l’edició del 2015 de La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, la XVI, ens vam centrar en el sector tèxtil des d’un punt de vista de gènere. Amb el lema «Estira el fil» vam denunciar les vulneracions dels drets laborals i humans de les treballadores i societats de molts països productors de roba, la connivència de les empreses i els estats amb aquesta situació. Però també vam parlar d’alternatives: difrents organitzacions i empreses de comerç just i economia solidària produeixen i comercialitzen roba a casa nostra sense ser còmplices del treball esclau, la contaminació mediambiental, sense posar en risc la salut de les seves treballadores, etc. El 2015 vam col·laborar amb alumnes de diferents Instituts i amb el grup de teatre amateur «Art Escena Social», amb qui vam organitzar la performance «No more fashion víctims» a l’acte central de la Festa a Barcelona i en unes jornades sobre el passat tèxtil de Cardedeu. En el marc de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya vam organitzar amb alumnes de caracterització, assessoria estètica i perruqueria de l’Institut Salvador Seguí una Desfilada de roba sostenible, amb diverses marques tèxtils de comerç just i economia solidària.

No et perdis el Manifest de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2015 ni el Mapa de les Festes que es van dur a terme durant la catorzena edició .

La coordinació nacional de la Festa va anar a càrrec de SETEM, amb la participació d’Alternativa 3, Fiare, FETS-Finançament Ètic i Solidari-, Intermón Oxfam, la Xarxa de Consum Solidari i la Xarxa d’Economia Solidària, i amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, BTV i El Periódico.

MATERIALS PER PREMSA 2015:

Nota de Premsa:
Més de 20 botigues de Comerç Just a Catalunya impulsen un concurs de selfies per Nadal

Convocatòria Roda de Premsa 7 de maig:
Presentació de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2015 i del Baròmetre de les Finances Ètiques

Convocatòria Acció 9 de maig, Dia Mundial del Comerç Just:
Desfilada Reivindicativa No Més Fashion Victims

Nota de Premsa: 187.383 clients amb un estalvi de 1.500milions d’euros confien ja en les finances ètiques

Més informació i recursos:
Llistat de municipis participants a la Festa arreu de Catalunya
Dossier de Premsa [.doc]
Materials Gràfics de la Festa del Comerç Just
Baròmetre Estatal de les Finances Ètiques 2014
Quadern Monogràfic sobre Tèxtil i Gènere