Manifest 2013

Manifest de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2013

“Rescat bancari multimilionari”“Crisi al petit comerç”,“100 desnonaments cada dia”, “Nous casos de corrupció política”… Aquests són alguns dels titulars recurrents dels diaris i el dia a dia de les nostres converses. S’encadenen els escàndols polítics, els diners públics es posen al servei dels interessos privats i no de les necessitats socials, persones que es queden sense casa mentre augmenten els pisos buits, comerços que tanquen… la crisi inunda tots els racons… Fins i tot ens arriben informacions que no apareixen als diaris, ja que s’escapen de l’agenda pública dels mitjans: les empreses transnacionals actuen lliure i impunement per tot el planeta sense cap tipus de control, el respecte pels drets humans sembla un luxe de voluntari compliment, produir aliments o béns bàsics com el tèxtil manté milions de persones malvivint en la pobresa…

El panorama sembla desolador… però no tota la realitat està tenyida d’aquesta tristesa. Existeixen multitud d’alternatives, propostes positives que ens demostren que les persones tenim la capacitat de crear iniciatives i models que posen a l’ésser humà, l’entorn ambiental, el respecte i la democràcia en el centre de l’activitat econòmica. Alternativa 3, FETS, FIARE, Intermón Oxfam, Xarxa de Consum Solidari, Xarxa d’Economia Solidària i SETEM Catalunya us convidem a la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2013 perquè ens neguem a rendir-nos, a perdre l’esperança, l’optimisme i l’esperit transformador i constructiu.

Volem celebrar amb tu que existeix un Comerç Just, que genera intercanvis on totes les parts guanyen i que lluita contra la desigualtat. Celebrem que aquest comerç és possible gràcies a persones com tu, conscients de que darrere de cada producte hi ha persones que viuen de produir-lo i de vendre’l. Celebrem el consum responsable! Celebrem que la Banca Ètica ens permet tenir estalvis en coherència amb els postres valors que s’invertiran en projectes que beneficiaran a la societat.

Volem festejar amb alegria que estem construint una Economia Social i Solidària, on totes i tots hi tenim un paper a jugar. Perquè no només diem PROU! a aquest model depredador que ens imposen. També diem MÉS! a la construcció d’alternatives col·lectives. Comptem amb tu! Véns? Bona Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2013!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s